Ուզում ենք շատ համեղ Հնդկաձավարով ապուր պատրաստելու բաղադրատոմս առաջարկել, որը համեղ կլինի ոչ միայն դիաբետով հիվանդների, այլ ընդհանրապես բոլորի համար։
2-րդ տիպի շաքարային դիաբետի դեպքում, հատկապես, երբ այն դրսևորվում է մեղմ ձևով, դիետան ավելի շատ նման է սովորական ճիշտ սննդակարգի, որն օգտակար է բոլորի, նույնիսկ առողջ մարդկանց համար։
Իսկ ընդհանրապես լավ կլինի բացառել, կամ գոնե սահմանափակել կարտոֆիլը մենյուից:
Հնդկաձավարով ապուր. Բաղադրիչներ
_ Հնդկաձավար 5 ճաշի գդալ
_ Տավարի մսի արգանակ 2 լ
_ Գազար 1 հատ
_ Սոխ 1 հատ
_ Սամիթ, կամ այլ կանաչիներ
_ Սամիթի սերմեր 1 թեյի գդալ
_ Աղ՝ ըստ ճաշակի
_ Բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
_ Սխտոր 3 պճեղ
Հնդկաձավարով ապուր. Պատրաստման եղանակը
_ Սոխը կտրատել փոքր խորանարդիկներով: Փոքր գազար վերցրեք, դրանց մեջ շաքար կա։
_ Սոխն ու գազարն շոգեխաշել 3-4 րոպե, որպեսզի չտապակվեն, այլ մի փոքր փափկեն։
_ Տավարի մսով նախապես պատրաստված, արդեն եռացող արգանակին ավելացնել հնդկաձավարը։
_ Կտրեք սխտորի պճեղները երկայնքով։
_ Երբ հնդկաձավարով արգանակը եռա 10 րոպե, ապուրին ավելացնել սխտորն ու կարմրած բանջարեղենը։ Եփելու վերջում ցանկության դեպքում սխտորը կարելի է հեռացնել։
_ Եփելու վերջում աղ անել, ավելացնել կտրատած սամիթը կամ կանաչիներն ու սամիթի սերմերը, որոնք պետք է նախապես մանրացնել սրճաղացով։
Ապուրը պատրաստ է։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ինչպես եփել դդումով ապուր