Հնդկաձավարով շիլա. Սննդարար, առողջ ուտելիք

Հնդկաձավարով շիլա ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Հնդկաձավարով շիլա. Սննդարար, առողջ ուտելիք

Թավայի մեջ բանջարեղենով հնդկաձավարի շիլան հիանալի է ստացվում: Հյութալի, անուշաբույր ուտեստը շատ հագեցնող է և հարուստ, նույնիսկ առանց մսի:

Սա հիանալի կողմնակի ճաշատեսակ է կոտլետների համար, ստուգված է:

Հնդկաձավարով շիլա

Հնդկաձավարով շիլա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Հնդկաձավար 250 գ
  • Ջուր 0,5 լ
  • Սոխ 1 հատ
  • Գազար 1 հատ
  • Սմբուկ 2 հատ
  • Արևածաղկի ձեթ 30 գ
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած) ՝ ըստ ճաշակի
  • Մաղադանոս 0,5 փունջ

Հնդկաձավարով շիլա

Հնդկաձավարով շիլա

Հնդկաձավարով շիլա. Պատրաստման եղանակը

  1. Հնդկացորենը մի քանի անգամ լվանալ հոսող ջրի տակ: Մաքրել գազարն ու կտրատել խորանարդներով:
  2. Յուղը տաքացնել թավայի մեջ և տապակել գազարը:
  3. Մի քանի րոպե անց մաքրած և կտրատված սոխը լցնել տապակի մեջ եղած գազարներին:
  4. Այդ ընթացքում հեռացնել երիտասարդ սմբուկի պոչերը: Բանջարեղենը կտրատել խորանարդներով:
  5. Աղ արած սմբուկները թողնել 10 րոպե:
  6. Դրանից հետո խորանարդները տեղափոխել տապակի մեջ: Եփել 7-10 րոպե միջին կրակով, հետո անջատել կրակը:
  7. 10 րոպե անց, լվացված հնդկաձավարը լցնել տապակի մեջ: Ավելացնել ջուրը այս բաղադրիչներին:
  8. Ավելացնել աղ և համեմունքներ` ըստ ճաշակի, թավան ծածկել կափարիչով:
  9. Երբ ջուրը եռա՝ կրակն իջեցնել: Եփել այս ռեժիմով մոտ 20 րոպե:
  10. Ամբողջ հեղուկը պետք է գոլորշիանա:
  11. Միևնույն ժամանակ, կեղևազերծել մի մեծ լոլիկ և անցկացնել մանր քերիչով:
  12. Տապակի մեջ ավելացնել կարտոֆիլի պյուրե և կտրատած կանաչիներ, երբ ջուրը լրիվ գոլորշիանա: Խառնել բաղադրիչները, անջատել կրակը:
  13. Նախքան ուտեստը սեղանին մատուցելը, պահեք այն կափարիչի տակ մոտ 10 րոպե:

Հնդկացորենով շիլա

Հնդկացորենով շիլա

Թող լոլիկի խյուսը ներծծվի, և կանաչիներն արտահայտեն իրենց բույրը: Բանջարեղենով հնդկացորենի այս շիլան իդեալական է փոքր ընտանիքի համար որպես սննդարար և առողջ ճաշ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ոսպով, բրնձով փլավ

Խնդրում ենք Գնահատեք