Հնդկաձավարով շիլա. Սննդարար, առողջ ուտելիք
Թավայի մեջ բանջարեղենով հնդկաձավարի շիլան հիանալի է ստացվում: Հյութալի, անուշաբույր ուտեստը շատ հագեցնող է և հարուստ, նույնիսկ առանց մսի:
Սա հիանալի կողմնակի ճաշատեսակ է կոտլետների համար, ստուգված է:
Հնդկաձավարով շիլա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հնդկաձավար 250 գ
- Ջուր 0,5 լ
- Սոխ 1 հատ
- Գազար 1 հատ
- Սմբուկ 2 հատ
- Արևածաղկի ձեթ 30 գ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած) ՝ ըստ ճաշակի
- Մաղադանոս 0,5 փունջ
Հնդկաձավարով շիլա. Պատրաստման եղանակը
- Հնդկացորենը մի քանի անգամ լվանալ հոսող ջրի տակ: Մաքրել գազարն ու կտրատել խորանարդներով:
- Յուղը տաքացնել թավայի մեջ և տապակել գազարը:
- Մի քանի րոպե անց մաքրած և կտրատված սոխը լցնել տապակի մեջ եղած գազարներին:
- Այդ ընթացքում հեռացնել երիտասարդ սմբուկի պոչերը: Բանջարեղենը կտրատել խորանարդներով:
- Աղ արած սմբուկները թողնել 10 րոպե:
- Դրանից հետո խորանարդները տեղափոխել տապակի մեջ: Եփել 7-10 րոպե միջին կրակով, հետո անջատել կրակը:
- 10 րոպե անց, լվացված հնդկաձավարը լցնել տապակի մեջ: Ավելացնել ջուրը այս բաղադրիչներին:
- Ավելացնել աղ և համեմունքներ` ըստ ճաշակի, թավան ծածկել կափարիչով:
- Երբ ջուրը եռա՝ կրակն իջեցնել: Եփել այս ռեժիմով մոտ 20 րոպե:
- Ամբողջ հեղուկը պետք է գոլորշիանա:
- Միևնույն ժամանակ, կեղևազերծել մի մեծ լոլիկ և անցկացնել մանր քերիչով:
- Տապակի մեջ ավելացնել կարտոֆիլի պյուրե և կտրատած կանաչիներ, երբ ջուրը լրիվ գոլորշիանա: Խառնել բաղադրիչները, անջատել կրակը:
- Նախքան ուտեստը սեղանին մատուցելը, պահեք այն կափարիչի տակ մոտ 10 րոպե:
Թող լոլիկի խյուսը ներծծվի, և կանաչիներն արտահայտեն իրենց բույրը: Բանջարեղենով հնդկացորենի այս շիլան իդեալական է փոքր ընտանիքի համար որպես սննդարար և առողջ ճաշ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ոսպով, բրնձով փլավ