Հնդկաձավարով շիլա եփելու համար ձեզ պետք կգան շատ մատչելի մթերքներ և քիչ ժամանակ: Այս շիլան կարող է լինել ամենօրյա սննդակարգի մաս, քանի որ դրանում կան օրգանիզմին անհրաժեշտ միկրոտարրեր: Բացի այդ հնդկաձավարով համեղ շիլա պատրաստելն այնքան էլ դժվար չէ։
Համեղ ու դյուրամարս կերակուրը սիրով կուտեն անգամ քմահաճ երեխաները:
Հնդկաձավարով շիլա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
— հնդկաձավար 200 գ
— գազար 180 գ
— սոխ 160 գ
— տաք ջուր 400 գ
— թարմ լոլիկ 200 գ
— տոմատի մածուկ 70 գ
— բուսական յուղ 1-2 ճաշի գդալ
— աղ և պղպեղ ըստ ճաշակի
Հնդկաձավարով շիլա. Պատրաստման եղանակը
_ Սոխը մանր կտրատել, քերել գազարը խոշոր քերիչով։ Լոլիկը կտրատել փոքր խորանարդիկներով։
_ Տաքացնել բուսայուղը և մի քանի րոպե տապակել սոխը, հետո ավելացնում գազարն ու եփել ևս 5-7 րոպե՝ պարբերաբար խառնելով։
_ Ավելացնել լոլիկը, խառնել բանջարեղենը, ծածկել և եփել 5 րոպե։
_ Լավ լվացված հնդկաձավարը լցնել բանջարեղենի վրա։
_ Տաք ջուրը խառնել տոմատի մածուկի հետ, ըստ ճաշակի ավելացնել աղ, պղպեղ և այս հեղուկն ավելացնել բանջարեղենով հնդկաձավարի վրա։
_ Կափարիչով ծածկել տապակը, կրակը նվազագույնի հասցնել և շիլան եփել 20-30 րոպե:
_ Երբ թավայի մեջ ջուր չմնա, իսկ հնդկաձավարը ուռչի, շիլան պատրաստ է։
Հնդկացորենի շիլան հիանալի համադրվում է սնկի հետ, այնպես որ կարող եք սոխով գազարի հետ խառնել նաև սունկ և ստանալ համեղ և հագեցնող շիլա։
Մի մոռացեք թարմ կանաչիների մասին՝ սամիթն ու մաղադանոսը շատ հարմար են հնդկաձավարով շիլաներ պատրաստելիս։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ոսպով բրնձով փլավ