Աղացած մսով և հնդկաձավարով ջեռեփուկ պատրաստելու բաղադրատոմսն առաջին հայացքից սա թանկ ու դժվար է թվում, բայց մենք կփարատենք ձեր կասկածները։ Հնդկաձավարով ջեռեփուկը շատ հագեցնող, մատչելի և համեղ ուտեստ է, որը կարող են պատրաստել նույնիսկ սկսնակ տնային տնտեսուհիները։
Ջեռոցում աղացած մսով հնդկաձավարի կաթսան պատրաստվում է շատ պարզ՝ առանց ավելորդ ծախսերի ու քաշքշուկների։ Կարելի է եփել և՛ երեկվա հնդկաձավարի շիլայով, և՛ հում տարբերակից՝ նույնքան համեղ կլինի։
Ընտրեք ցանկացած աղացած միս, գերադասելի է՝ ոչ շատ յուղոտ։
Աղացած մսով և հնդկաձավարով ջեռեփուկ. Բաղադրիչներ
_Հնդկաձավար 1 բաժակ
_Ջուր 2 բաժակ
_Գազար 1 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Կոշտ պանիր 100 գ
_Հավի միս 300 գ
_Ձու 2 հատ
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
Աղացած մսով և հնդկաձավարով ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը
_Մաքրած հնդկաձավարը լցնել եռման ջրի մեջ և եփել մոտ 15 րոպե։
_Սոխը մանր կտրատել, գազարն անցկացնել խոշոր քերիչով։ Տապակել ամեն ինչ թավայի մեջ, մինչև եփվի:
_Այնուհետև տապակած բանջարեղենին ավելացնել աղացած միսը։ Աղ, պղպեղ անել, ավելացնել ձեր սիրած համեմունքները:
_Վերցնել թխման ձևամանը և լցնել հնդկաձավարի մի շերտ, ապա բանջարեղենի ու մսի խառնուրդը, այնուհետև նորից հնդկացորեն, մինչև բոլոր բաղադրիչները վերջանան։
_Պանիրը քերել մանր քերիչով, հարել ձվերը և խառնել մինչև համասեռ զանգված ստացվի։ Ստացված զանգվածը հավասարաչափ լցնել հնդկաձավարի շերտի վրա։
_Ուտեստը թխել 35 րոպե 180 աստիճան տաքացած ջեռոցում։
Մատուցելիս զարդարեք խոտաբույսերով։
Այս ջեռեփուկը լավ համադրվում է բանջարեղենով աղցանների կամ թթվի հետ: Ճաշատեսակը կարելի է ուտել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ամենաարագ և համեղ ընթրիքը