Ձկան գլուխ. Յուրօրինակ ուտեստի պատրաստման տարբերակ
Ես շատ եմ սիրում կարմիր ձուկ, բայց դրա գները մի քիչ կծում են: Այսպիսով, այն դառնում է հատուկ առիթների ուտեստ։ Այդ է պատճառը, որ գնելիս ես ընտրում եմ գլուխ ունեցող ձկները, քանի որ դրանցից հետո կարելի է պատրաստել հարուստ ձկան ապուր:
Շատերը հավատում են, որ ձկան այս հատվածում համեղ ոչինչ չկա: Իրականում, ձկան գլխում շատ միս կա: Եվ եթե այն ճիշտ եք պատրաստում, կարող եք ստանալ նուրբ ձկան ուտեստ: Սաղմոնի գլուխներն ամենահամեղն են և շատ ավելի մատչելի գին ունեն, քան ֆիլեն: Եթե դեռ կասկածում եք, ապա գրեք այս բաղադրատոմսը:
Ձկան գլուխ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ձկան գլուխ 1 հատ
- Կիտրոն 0,5 հատ
- Սոխ 1 հատ
- Սխտոր 1 պճեղ
- Չիլի պղպեղ 2 հատ
- Ցորենի ալյուր 80 գ
- Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Սև պղպեղ (աղացած) 0,5 թեյի գդալ
Ձկան գլուխ.Պատրաստման եղանակը
- Ձկան գլուխը լավ լվանալ, հանել խռիկները և կտրել լողակները: Չորացնել թղթե սրբիչներով:
- Կտրել գլուխը երկայնքով երկու մասի:
- Կիտրոնի հյութ ցանել գլխի բոլոր կողմերին և վրան ցանել աղ և պղպեղ:
- Թող մարինացվի 10 րոպե: Այդ ընթացքում կտրեք սոխը բարակ կես օղակներով, իսկ սխտորը շերտերով:
- Տապակել սոխն ու սխտորը արևածաղկի ձեթով միջին կրակի վրա 4 րոպե: Ցանկության դեպքում տապակման սկզբում ավելացնել ամբողջական, թարմ, կծու պղպեղներ:
- Սոխը տեղափոխել ափսեի մեջ: Գլխի կեսերը բոլոր կողմերից թաթախել ալյուրի մեջ և տապակել թավայում մնացած անուշահոտ յուղի մեջ: Ձուկը եփել 8 րոպե, կտորները շրջելով մյուս կողմի վրա՝ յուրաքանչյուր 2 րոպեն մեկ:
Ավելի գեղեցիկ մատուցման համար սաղմոնի գլխի պատրաստի կեսերը կարելի է դնել հազարի տերևների վրա: Ես դրանց վրա լցնում եմ տապակած սոխ: Այդպես ավելի համեղ է թվում և նույնիսկ ավելի հաճելի բույր է ունենում:
Ընդամենը 15 րոպեի ընթացքում պատրաստվում է այս համեղ նախուտեստը: Դուք պետք է անպայման փորձեք այն:
Ձկան գլուխը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ձուկը ջեռոցում