Ձկան գլուխ. Յուրօրինակ ուտեստի պատրաստման տարբերակ

Ձկան գլուխ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ձկան գլուխ. Յուրօրինակ ուտեստի պատրաստման տարբերակ

Ես շատ եմ սիրում կարմիր ձուկ, բայց դրա գները մի քիչ կծում են: Այսպիսով, այն դառնում է հատուկ առիթների ուտեստ։ Այդ է պատճառը, որ գնելիս ես ընտրում եմ գլուխ ունեցող ձկները, քանի որ դրանցից հետո կարելի է պատրաստել հարուստ ձկան ապուր:

Շատերը հավատում են, որ ձկան այս հատվածում համեղ ոչինչ չկա: Իրականում, ձկան գլխում շատ միս կա: Եվ եթե այն ճիշտ եք պատրաստում, կարող եք ստանալ նուրբ ձկան ուտեստ: Սաղմոնի գլուխներն ամենահամեղն են և շատ ավելի մատչելի գին ունեն, քան ֆիլեն: Եթե ​​դեռ կասկածում եք, ապա գրեք այս բաղադրատոմսը:

Ձկան գլուխ
Ձկան գլուխ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ձկան գլուխ 1 հատ
  • Կիտրոն 0,5 հատ
  • Սոխ 1 հատ
  • Սխտոր 1 պճեղ
  • Չիլի պղպեղ 2 հատ
  • Ցորենի ալյուր 80 գ
  • Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ
  • Աղ 1 թեյի գդալ
  • Սև պղպեղ (աղացած) 0,5 թեյի գդալ

Ձկան գլուխ

Ձկան գլուխ.Պատրաստման եղանակը

  1. Ձկան գլուխը լավ լվանալ, հանել խռիկները և կտրել լողակները: Չորացնել թղթե սրբիչներով:
  2. Կտրել գլուխը երկայնքով երկու մասի:
  3. Կիտրոնի հյութ ցանել գլխի բոլոր կողմերին և վրան ցանել աղ և պղպեղ:
  4. Թող մարինացվի 10 րոպե: Այդ ընթացքում կտրեք սոխը բարակ կես օղակներով, իսկ սխտորը շերտերով:
  5. Տապակել սոխն ու սխտորը արևածաղկի ձեթով միջին կրակի վրա 4 րոպե: Ցանկության դեպքում տապակման սկզբում ավելացնել ամբողջական, թարմ, կծու պղպեղներ:
  6. Սոխը տեղափոխել ափսեի մեջ: Գլխի կեսերը բոլոր կողմերից թաթախել ալյուրի մեջ և տապակել թավայում մնացած անուշահոտ յուղի մեջ: Ձուկը եփել 8 րոպե, կտորները շրջելով մյուս կողմի վրա՝ յուրաքանչյուր 2 րոպեն մեկ:

Ձկան գլուխ

Ավելի գեղեցիկ մատուցման համար սաղմոնի գլխի պատրաստի կեսերը կարելի է դնել հազարի տերևների վրա: Ես դրանց վրա լցնում եմ տապակած սոխ: Այդպես ավելի համեղ է թվում և նույնիսկ ավելի հաճելի բույր է ունենում:
Ընդամենը 15 րոպեի ընթացքում պատրաստվում է այս համեղ նախուտեստը: Դուք պետք է անպայման փորձեք այն:

Ձկան գլուխը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ձուկը ջեռոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք