Ձկան թակովի կոտլետներ. Անպայման պատրաստեք մեր բաղադրատոմսով, անչափ համեղ է ստացվում
Ինչպե՞ս պարզել, որ ձկան կոտլետները լավն են: Նախ, դրանք պետք է լինեն փափուկ և հյութալի: Երկրորդ, նրանք անպայման պիտի համապատասխան հյուսվածք ունենան: Դրան հասնելու համար հարկավոր չէ տարիներ շարունակ խոհարարական հմտություններ ուսումնասիրել: Բավական է պատրաստել թակովի ձկան կոտլետներ մեր բաղադրատոմսի համաձայն:
Այս ուտեստի համար կարելի է օգտագործել ցանկացած սպիտակ ձկան ֆիլե: Ձկնամիսը պարզապես պետք է դանակով մանրացնել: Ոչ մի մսաղաց: Բացի այդ, ձկան միսն ավելի լավ սոսնձելու համար օգտագործել ենք սովորական կոշտ պանիր: Դրա շնորհիվ ձկների կոտլետներն էլ ավելի բուրավետ և համեղ են ստացվում:
Ձկան թակովի կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ձկան փափկամիս 600 գ
- Կոշտ պանիր 150 գ
- Կանաչիներ 30 գ
- Աղ 2 պտղունց
- Ցորենի ալյուր 2-3 ճաշի գդալ
- Սև պղպեղ (աղացած) 1 պտղունց
- Արևածաղկի ձեթ 70 մլ
- Կարագ 20 գ
Ձկան թակովի կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
- Սկզբում ձկան միսը ոսկրահան անել: Դրանից հետո դանակով մանրացրեք ձուկը:
- Պանիրը անցկացնում ենք մանր քերիչով և կտրատում կանաչիները:
- Խառնել մանրացված ձկան միսը մնացած բաղադրիչներին, բացառությամբ արևածաղկի ձեթի և կարագի:
- Մանրակրկիտ խառնեք և ձկան զանգվածը գլանաձև փաթաթել, օգնելով պլաստիկե թաղանթով:
- Թողեք միսը սառնարանում մնա 30 րոպե:
- Կտրել գլանափաթեթը փոքր կոտլետների նման: Թաթախել դրանք ալյուրի մեջ: Դրանից հետո տապակել արևածաղկի յուղի և կարագի մեջ 5 րոպե յուրաքանչյուր կողմում, թույլ կրակի վրա:
Ձկան թակովի կոտլետները պատրաստ են: Հյութալի կոտլետները մատուցել ձեր սիրած կողմնակի ուտեստով և սոուսով:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Ձուկը աղի մուշտակով