Ձուկը լավաշով. Ջեռոցում պատրաստած ախորժելի ուտեստն անչափ համեղ է և շատ օգտակար

Ձուկը լավաշով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ջեռոցում Ձուկը լավաշով պատրաստելու համար ցանկացած ձկնամիս հարմար է։

Խանութում տարբեր մսամթերքի առատության պատճառով մենք հազվադեպ ենք ընթրիքի կամ ճաշի համար ձկան ուտեստներ ընտրում։ Որպես կանոն, մարդիկ հիմնավորում են ձուկը խոզի, տավարի կամ հավի մսով փոխարինելը այն պատճառաբանությամբ, որ ցամաքային կենդանիների միսն ավելի կշտացնող է։

Այնուամենայնիվ, ձկան միսը չպետք է բացառվի ձեր սննդակարգից։ Բանն այն է, որ այն հագեցած է օրգանիզմին անհրաժեշտ հանքանյութերով։ Օրինակ, ձկան մեջ կարելի է գտնել ֆոսֆոր, կալցիում, կալիում, մագնեզիում և նատրիում: Սա բոլոր օգտակար բաղադրիչների ամբողջական ցանկը չէ, որ պարունակում է ձկան միսը։

Ձուկը լավաշով

Ձուկը լավաշով. Բաղադրիչները

_ձկան միս — 500 գ

_պանիր — 50 գ

_սոխ — 1 հատ

_թթվասեր — 3 ճաշի գդալ

_աղ — 0,5 թեյի գդալ

_ձու — 2 հատ

_քացախ — 1 ճաշի գդալ

_լավաշի կտոր — 8 հատ

_սամիթ — մի փունջ

_լոլիկ — 2 հատ

_բուսական յուղ — 3 ճաշի գդալ

Ձուկը լավաշով Ձուկը լավաշով

Ձուկը լավաշով. Պատրաստման եղանակը

_Սոխը քառորդ օղակներով կտրատել, աղ անել, ավելացնել քացախը և 100 մլ ջուր։ Սոխը թողնել մարինացվի, այդ ընթացքում ձկան միսը կտրատել։

_Լցնել սոխի ավելցուկային հեղուկը, մի մասը ավելացնել բլենդերի մեջ ձվի, սամիթի և բուսայուղի հետ միասին։

_Ստացված զանգվածին ավելացնել երկու ճաշի գդալ թթվասեր, մանրակրկիտ խառնել։

_Լոլիկը կտրատել բարակ օղակներով, համընկնումով դնել լավաշի կտորի կենտրոնում։

_Ձկան կտորները թաթախել թթվասերի և սոխի խառնուրդի մեջ, դնել լոլիկի շերտի վրա։

_Մարինացված սոխը դնել ձկնամսի վրա, միջուկը ծածկել լավաշով, ինչպես ծրարի մեջ։

_Նույն կերպ ամբողջ լոլիկը, ձուկը և սոխը փաթաթել մնացած լավաշի մեջ։

_Պանիրը մանրացնել քերիչով, խառնել թթվասերի և ձվի հետ։

_Ծրարները շարել ջեռոցի տապակի մեջ, վրան քսել պանրի զանգվածը։

_Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30-35 րոպե։

Ձուկը լավաշով Ձուկը լավաշով

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ձուկը ջեռոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք