Գործընկերներիցս մեկը հյուրասիրեց Ձուկը սոխի հյութի մեջ:
Պարզվեց, որ նա որոշել է փորձարկել և սոխի հյութով ձուկ է պատրաստել: Սկզբում մենք կասկածում էինք, բայց միևնույն է, բոլորս գրեցինք բաղադրատոմսը:
Այժմ ես շաբաթը երկու անգամ իշխան եմ տապակում ճաշի համար, չնայած մինչ այդ մենք այդքան էլ չէինք սիրում տնական ձկնային ուտեստներ:
Ձուկը սոխի հյութի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Իշխան 3 հատ
_Սոխ 3 հատ
_Կարագ 200 գ
_Եգիպտացորենի ալյուր` ըստ ճաշակի
_Աղ` ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի
Ձուկը սոխի հյութի մեջ. Պատրաստման եղանակը
_Ձուկը լավ մաքրել և լվանալ: Երկու կողմից իրանի երկայնքով անել խորը լայնակի կտրվածքներ:
_Մաքրել սոխը և կտրել այն շատ մանր: Ծածկել խորը ամանը մառլյայով, վրան լցնել սոխը և ճզմելով հյութը քամել:
_Իշխանը երկու կողմերից թաթախել սոխի հյութի, աղի և պղպեղի մեջ:
_Կրակի վրա տաքացնել մի մեծ տապակ կարագով: Յուրաքանչյուր ձուկ նախապես թաթախել ալյուրի մեջ և այնուհետև դնել թավայի մեջ և տապակել երկու կողմերից մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Տապակելու համար կարող եք վերցնել ցանկացած ձուկ, բաղադրատոմսն ունիվերսալ է, հարմար է ցանկացած տարբերակի համար:
Պատրաստման տեխնոլոգիան անում է իր գործը և ամենահասարակ ձուկը վերածում ախորժելի և անուշաբույր ուտեստի: Ի դեպ, այս կերպ կարող եք ձուկը խորովել կրակի վրա:
Ձուկը սոխի հյութի մեջ պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ձուկը աղի մեջ