Ձուկ արաբական եղանակով. Արևելյան այս կերակուրն անչափ համեղ է

Ձուկ արաբական եղանակով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ձուկ արաբական եղանակով. Արևելյան այս կերակուրն անչափ համեղ է

Երբ մենք ընտանիքով գնում էինք Եգիպտոս, շատ անհանգստանում էինք, թե ինչպես են մեզ կերակրելու: Եվ դա կատակ չէ: Մենք կարդացել էինք տարբեր ակնարկներ, մեկը մյուսից ավելի հետաքրքիր: Մեկն ասում էր, որ այնտեղ խոհանոցն ու սպասարկումը պարզապես աստվածային են: Մեկ ուրիշն ասում էր դրա հակառակը: Բայց բոլորը միաձայն նշում էին, որ արաբական եղանակով ձուկն անմահական համ ունի, պետք է անպայման փորձել:

Մեր խորտիկների սեղանը հարուստ չէր ծովամթերքներով, ուստի մենք դեռ ստիպված էինք ձուկ փնտրել: Բացի այդ, առաջին հայացքից պարզ չէր, թե ինչն է այդքան գունեղ ափսեի վրա: Բացարձակ բոլոր անհանգստություններն ու վախերը ցրվեցին առաջին կտորից հետո:

Ձկան միսը հյութալի է, փափուկ և շատ բուրավետ: Այս բաղադրատոմսը գտա ֆորումներից մեկում, որտեղ եգիպտական հանգստից հետո մարդիկ կիսվում էին իրենց տպավորություններով:

Ձուկ արաբական եղանակով

Ձուկ արաբական եղանակով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Սաղմոն 1 հատ
  • Մաղադանոս 20 գ
  • Սխտոր 4 պճեղ
  • Նեխուր 1 հատ
  • Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
  • Գազար 2 հատ
  • Կարտոֆիլ 2 հատ
  • Ձիթապտուղ ՝ ըստ ճաշակի
  • Ձիթապտղի յուղ 20 մլ
  • Կիտրոնի հյութ 3 ճաշի գդալ
  • Տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ
  • Ջուր 100 մլ
  • Կարմիր պղպեղ 2 թեյի գդալ
  • Չաման՝ ըստ ճաշակի
  • Աղ` ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի

Ձուկ արաբական եղանակով

Ձուկ արաբական եղանակով

Ձուկ արաբական եղանակով. Պատրաստման եղանակը

  1. Կանաչիները մանր կտրատել և խառնել ճզմած սխտորի, կարմիր պղպեղի, չամանի սերմերի, աղի, կիտրոնի հյութի և յուղի հետ: Մարինադը պատրաստ է: Ձուկը լցոնել դրանով և քսել բոլոր կողմերից: Թողեք այդպես մնա 20 րոպե:
  2. Այս ընթացքում մաքրել կարտոֆիլը, պղպեղը և գազարը: Բանջարեղենը և նեխուրը մանրացնել, դրեք ջեռոցի տապակի վրա, ավելացնելով մանր կտրատած ձիթապտուղ:
  3. Տոմատի մածուկը խառնել ջրի հետ և այդ խառնուրդը լցնել բանջարեղենային բարձիկի վրա:
  4. Այժմ ձուկը դնել բանջարեղենի վրա, ծածկել փայլաթիթեղով կամ յուղաթղթով:
  5. Եփել ջեռոցում 40 րոպե 180 աստիճանով:

Ձուկ արաբական եղանակով

Ձուկ արաբական եղանակով պատրաստ է:

Ես նույնիսկ չգիտեմ, թե ինչն է ավելի համեղ՝ հենց ձուկը, թե բանջարեղենը, որի վրա այն եփում են, քանի որ բոլոր բաղադրիչները ներծծվում են մարինադի հյութով: Եգիպտոսում սիրում են այն կծու պատրաստել և շատ պղպեղ ավելացնել, բայց ես սահմանափակվում եմ սխտորով: Փորձեք երկու տարբերակները և ասեք, թե որ մեկն է ձեզ ամենից շատ դուր գալիս մեկնաբանություններում:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Ձուկը ջեռոցում աղի մուշտակով

Խնդրում ենք Գնահատեք