Ձուկ արաբական եղանակով. Արևելյան այս կերակուրն անչափ համեղ է
Երբ մենք ընտանիքով գնում էինք Եգիպտոս, շատ անհանգստանում էինք, թե ինչպես են մեզ կերակրելու: Եվ դա կատակ չէ: Մենք կարդացել էինք տարբեր ակնարկներ, մեկը մյուսից ավելի հետաքրքիր: Մեկն ասում էր, որ այնտեղ խոհանոցն ու սպասարկումը պարզապես աստվածային են: Մեկ ուրիշն ասում էր դրա հակառակը: Բայց բոլորը միաձայն նշում էին, որ արաբական եղանակով ձուկն անմահական համ ունի, պետք է անպայման փորձել:
Մեր խորտիկների սեղանը հարուստ չէր ծովամթերքներով, ուստի մենք դեռ ստիպված էինք ձուկ փնտրել: Բացի այդ, առաջին հայացքից պարզ չէր, թե ինչն է այդքան գունեղ ափսեի վրա: Բացարձակ բոլոր անհանգստություններն ու վախերը ցրվեցին առաջին կտորից հետո:
Ձկան միսը հյութալի է, փափուկ և շատ բուրավետ: Այս բաղադրատոմսը գտա ֆորումներից մեկում, որտեղ եգիպտական հանգստից հետո մարդիկ կիսվում էին իրենց տպավորություններով:
Ձուկ արաբական եղանակով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Սաղմոն 1 հատ
- Մաղադանոս 20 գ
- Սխտոր 4 պճեղ
- Նեխուր 1 հատ
- Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
- Գազար 2 հատ
- Կարտոֆիլ 2 հատ
- Ձիթապտուղ ՝ ըստ ճաշակի
- Ձիթապտղի յուղ 20 մլ
- Կիտրոնի հյութ 3 ճաշի գդալ
- Տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ
- Ջուր 100 մլ
- Կարմիր պղպեղ 2 թեյի գդալ
- Չաման՝ ըստ ճաշակի
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Ձուկ արաբական եղանակով. Պատրաստման եղանակը
- Կանաչիները մանր կտրատել և խառնել ճզմած սխտորի, կարմիր պղպեղի, չամանի սերմերի, աղի, կիտրոնի հյութի և յուղի հետ: Մարինադը պատրաստ է: Ձուկը լցոնել դրանով և քսել բոլոր կողմերից: Թողեք այդպես մնա 20 րոպե:
- Այս ընթացքում մաքրել կարտոֆիլը, պղպեղը և գազարը: Բանջարեղենը և նեխուրը մանրացնել, դրեք ջեռոցի տապակի վրա, ավելացնելով մանր կտրատած ձիթապտուղ:
- Տոմատի մածուկը խառնել ջրի հետ և այդ խառնուրդը լցնել բանջարեղենային բարձիկի վրա:
- Այժմ ձուկը դնել բանջարեղենի վրա, ծածկել փայլաթիթեղով կամ յուղաթղթով:
- Եփել ջեռոցում 40 րոպե 180 աստիճանով:
Ձուկ արաբական եղանակով պատրաստ է:
Ես նույնիսկ չգիտեմ, թե ինչն է ավելի համեղ՝ հենց ձուկը, թե բանջարեղենը, որի վրա այն եփում են, քանի որ բոլոր բաղադրիչները ներծծվում են մարինադի հյութով: Եգիպտոսում սիրում են այն կծու պատրաստել և շատ պղպեղ ավելացնել, բայց ես սահմանափակվում եմ սխտորով: Փորձեք երկու տարբերակները և ասեք, թե որ մեկն է ձեզ ամենից շատ դուր գալիս մեկնաբանություններում:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Ձուկը ջեռոցում աղի մուշտակով