Ձվածեղով ռուլետ. Անսովոր խորտիկ հաճելի նախաճաշի համար

Ձվածեղով ռուլետ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ձվածեղով ռուլետ. Անսովոր խորտիկ հաճելի նախաճաշի համար

Ձվածեղով նախուտեստ ռուլետը ծանոթ նախաճաշի անսովոր մատուցում է: Այս բաղադրատոմսում ձվերը օգտագործվում են երկու անգամ`գլանափաթեթում և միջուկում, բայց դա միայն բարելավում է ուտեստի համը:

Բանջարեղենն ու պանիրը բազմազանեցնում են համային գամման և ձվածեղով գլանափաթեթն էլ ավելի հետաքրքիր է դարձնում:

Ձվածեղով ռուլետ

Ձվածեղով ռուլետ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ձու 3 հատ
  • Աղ` ըստ ճաշակի
  • Կաթ 1 բաժակ
  • Ալյուր 120 գ
  • Փխրեցուցիչ 1/4 թեյի գդալ
  • Սոխ 1/4 բաժակ
  • Լոլիկ 1/2 բաժակ
  • Համեմ 1 ճաշի գդալ
  • Կանաչ չիլի 1 թեյի գդալ
  • Մասալա 1/4 թեյի գդալ
  • Բուսական յուղ 1 ճաշի գդալ
  • Մոցարելլա 2 ճաշի գդալ

Ձվածեղով ռուլետ

Ձվածեղով ռուլետ

Ձվածեղով ռուլետ. Պատրաստման եղանակը

  1. Ձուն կոտրել ամանի մեջ: Ավելացնել աղ և կաթ և հարել մինչև համասեռ դառնա:
  2. Ալյուրը մաղել դրա վրա և խմորի համար ավելացնել փխրեցուցիչ: Կրկին մանրակրկիտ հարել խառնուրդը և առայժմ մի կողմ դնել:
  3. Ձվերը հարեք առանձին ամանի մեջ: Լցնել աղ և մանր խորանարդներով կտրատած սոխ, (մենք ունենք կարմիր, բայց սովորականը նույնպես հարմար կլինի):
  4. Լվանալ լոլիկը, չորացնել և կտրել խորանարդիկներով: Լցոնման մյուս բաղադրիչներին ավելացնել լոլիկը:
  5. Մանրացնել համեմը և կանաչ չիլին, սրանք նույնպես ավելացնել լցոնմանը:
  6. Ավելացնել մասալան: Դա աղացած համեմունքների հնդկական խառնուրդ է, որը պարունակում է չաման, համեմի սերմ, աղ, պղպեղ, սամիթ, կոճապղպեղ, մանգոյի փոշի և ասաֆետիդա: Եթե ​​պատրաստի մասալա չունեք, նշված համեմունքները (կամ գոնե դրանցից մի քանիսը) հավասար համամասնություններով խառնել և ավելացնել ուտեստին: Պատառաքաղով խառնել լցոնի բաղադրիչները՝ հավասարաչափ բաշխելու համար:
  7. Թավան յուղել: ԱՅս դեպքում օգտագործում ենք հալած յուղ, բայց սովորական կարագը կամ բուսական յուղը նույնպես հարմար են: Ձվածեղի խառնուրդը լցնել տապակի մեջ և եփել թույլ կրակի վրա, առանց շրջվելու, մինչև վերևի մասը պնդանա:
  8. Լցնել միջուկը ձվածեղի վրա, հավասարաչափ տարածել մակերեսին և շարունակել տապակել մինչև ձվերը պնդանան:
  9. Նրբաբլիթը շրջել և 2-3 րոպե տապակել լցոնման կողմում՝ թույլ կրակի վրա:
  10. Բլիթը կրկին շրջել գլխիվայր և վերևից լցնել քերած մոցարելլան: Տապակը ծածկել կափարիչով և եփել ևս 2-3 րոպե, մինչև պանիրը հալվի:
  11. Ձվածեղը կաթսայից տեղափոխեք թղթե սրբիչի վրա և ոլորել այն, քանի դեռ տաք է:
  12. Թող մնա 5 րոպե, այնուհետև սեղանին դրեք ձվածեղով նախուտեստ գլանիկները: Կտրեք գլանափաթեթները մեջտեղից, որպեսզի լցոնը երևա:

Ձվածեղով ռուլետ

Ձվածեղով ռուլետ

Ձվածեղով ռուլետը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Արագ նախաճաշ

Խնդրում ենք Գնահատեք