Ձվածեղով ռուլետ. Անսովոր խորտիկ հաճելի նախաճաշի համար
Ձվածեղով նախուտեստ ռուլետը ծանոթ նախաճաշի անսովոր մատուցում է: Այս բաղադրատոմսում ձվերը օգտագործվում են երկու անգամ`գլանափաթեթում և միջուկում, բայց դա միայն բարելավում է ուտեստի համը:
Բանջարեղենն ու պանիրը բազմազանեցնում են համային գամման և ձվածեղով գլանափաթեթն էլ ավելի հետաքրքիր է դարձնում:
Ձվածեղով ռուլետ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ձու 3 հատ
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Կաթ 1 բաժակ
- Ալյուր 120 գ
- Փխրեցուցիչ 1/4 թեյի գդալ
- Սոխ 1/4 բաժակ
- Լոլիկ 1/2 բաժակ
- Համեմ 1 ճաշի գդալ
- Կանաչ չիլի 1 թեյի գդալ
- Մասալա 1/4 թեյի գդալ
- Բուսական յուղ 1 ճաշի գդալ
- Մոցարելլա 2 ճաշի գդալ
Ձվածեղով ռուլետ. Պատրաստման եղանակը
- Ձուն կոտրել ամանի մեջ: Ավելացնել աղ և կաթ և հարել մինչև համասեռ դառնա:
- Ալյուրը մաղել դրա վրա և խմորի համար ավելացնել փխրեցուցիչ: Կրկին մանրակրկիտ հարել խառնուրդը և առայժմ մի կողմ դնել:
- Ձվերը հարեք առանձին ամանի մեջ: Լցնել աղ և մանր խորանարդներով կտրատած սոխ, (մենք ունենք կարմիր, բայց սովորականը նույնպես հարմար կլինի):
- Լվանալ լոլիկը, չորացնել և կտրել խորանարդիկներով: Լցոնման մյուս բաղադրիչներին ավելացնել լոլիկը:
- Մանրացնել համեմը և կանաչ չիլին, սրանք նույնպես ավելացնել լցոնմանը:
- Ավելացնել մասալան: Դա աղացած համեմունքների հնդկական խառնուրդ է, որը պարունակում է չաման, համեմի սերմ, աղ, պղպեղ, սամիթ, կոճապղպեղ, մանգոյի փոշի և ասաֆետիդա: Եթե պատրաստի մասալա չունեք, նշված համեմունքները (կամ գոնե դրանցից մի քանիսը) հավասար համամասնություններով խառնել և ավելացնել ուտեստին: Պատառաքաղով խառնել լցոնի բաղադրիչները՝ հավասարաչափ բաշխելու համար:
- Թավան յուղել: ԱՅս դեպքում օգտագործում ենք հալած յուղ, բայց սովորական կարագը կամ բուսական յուղը նույնպես հարմար են: Ձվածեղի խառնուրդը լցնել տապակի մեջ և եփել թույլ կրակի վրա, առանց շրջվելու, մինչև վերևի մասը պնդանա:
- Լցնել միջուկը ձվածեղի վրա, հավասարաչափ տարածել մակերեսին և շարունակել տապակել մինչև ձվերը պնդանան:
- Նրբաբլիթը շրջել և 2-3 րոպե տապակել լցոնման կողմում՝ թույլ կրակի վրա:
- Բլիթը կրկին շրջել գլխիվայր և վերևից լցնել քերած մոցարելլան: Տապակը ծածկել կափարիչով և եփել ևս 2-3 րոպե, մինչև պանիրը հալվի:
- Ձվածեղը կաթսայից տեղափոխեք թղթե սրբիչի վրա և ոլորել այն, քանի դեռ տաք է:
- Թող մնա 5 րոպե, այնուհետև սեղանին դրեք ձվածեղով նախուտեստ գլանիկները: Կտրեք գլանափաթեթները մեջտեղից, որպեսզի լցոնը երևա:
Ձվածեղով ռուլետը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Արագ նախաճաշ