Ձվածեղ. Արագ և հագեցնող ուտեստ նախաճաշին և ընթրիքին

Ձվածեղ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Երշիկով, պանրով և սնկով ձվածեղը ոչ բարդ ուտեստ է, նույնիսկ շատերին ծանոթ, բայց մենք առաջարկում ենք պատրաստման այլ տարբերակ՝ ռուլետի տեսքով։ Այդ իսկ պատճառով ձվի «խմորի» մեջ ալյուր ենք լցնում, որն օգնում է, որ այն լավ պահի ձևը թավայի մեջ։ Փորձեք նաև օգտագործել շատ լավ չկպչող թավա, որպեսզի ձվի զանգվածը մակերեսին կպչելու հնարավորություն չունենա։

Այս բաղադրատոմսով ձվածեղ կարելի է մատուցել ինչպես նախաճաշին, այնպես էլ ընթրիքին, որը հեշտ մարսվող կլինի, բայց միևնույն ժամանակ կապահովի հագեցածության զգացողություն:

Ձվածեղ

Ձվածեղ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Շամպինիոններ 300 գր

_Սոխ 100 գր

_Ձիթապտղի յուղ 60 մլ

_Երշիկ 100 գր

_Կոշտ պանիր 50 գր

_Ձու 4 հատ

_Կաթ 120 մլ

_Ալյուր 25 գր

_Աղ, աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Ձվածեղ
Ձվածեղ. Պատրաստման եղանակը

_Շամպինիոններից մաքրել կեղևը և կտրատել շերտերով։

_Մաքրել սոխը և կտրատել բարակ կիսաօղակներով։

_Ձիթապտղի յուղի կեսը տաքացնել տապակի մեջ և ավելացնել սոխը։

_Խառնել և կարմրացնել 3 րոպե, ավելացնել պատրաստի սունկը, խառնելով եփել 5 րոպե։

_Նրբերշիկը շերտերով կտրատել և ավելացնել սնկով և սոխով տապակի մեջ։

_Ամեն ինչ միասին եփել 3 րոպե՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով, որպեսզի բաղադրիչները չայրվեն։

_Պանիրը քերել մանր քերիչով։ Ձվերը թեթև հարել և մի քիչ աղ անել, ավելացնել մաղած ալյուրը և հարել։

_Կաթը խառնել զանգվածին և հարել մինչև համասեռ զանգված ստացվի, համեմել աղով և պղպեղով։

_Մնացած ձիթապտղի յուղը շարժական բռնակով մեծ կաթսայի մեջ տաքացնել։ Լցնել ձվի խառնուրդի մեջ, մեջտեղում դնել սնկով  երշիկը։

_Երբ ձվերը ներքևից կպչեն, ոլորել ռուլետի նման՝ ձվածեղի եզրերը բերելով միջուկի վրա։

_Երշիկի և սնկի ձվածեղին ցանել քերած պանիր և 2-3 րոպե կարմրացնել։

Ձվածեղ

_Կարելի է պարզապես տապակը փակել կափարիչով և մի քանի րոպե եփել մարմանդ կրակի վրա։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Պիցցա առանց խմոր թխելու

Խնդրում ենք Գնահատեք