Ձվով ընթրիք. Պանրով և համեմունքների սոուսով հիանալի ուտեստ
Ես անընդհատ փորձում եմ ընդլայնել իմ խոհարարական հորիզոնները: Այսպիսով, ես հաճախ հետաքրքիր բաղադրատոմսեր եմ փնտրում արտասահմանյան կայքերում: Ֆրանսիական աղբյուրներից մեկում ես հանդիպեցի մի հիանալի ուտեստի: Դա ձվով համեղ ուտեստ էր պանրով և համեմունքներով սոուսով: Բնականաբար, ես որոշեցի փորձել:
Փորձը հաջողվեց: Տոմատի մածուկի մեջ եփված ձվերը մի քանի րոպեում անհետացան տապակից: Կարող եք փոխել համեմունքների բաղադրությունը, ավելացնել խոզապուխտ կամ հավի միս: Եթե նախատեսում եք սրանով կերակրել երեխաներին, առաջարկում եմ հանել չիլի պղպեղը: Դրանով ուտեստը բավականին կծու է ստացվում:
Ձվով ընթրիք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Սոխ 1 հատ
- Լոլիկ 2 հատ
- Ձու 4 հատ
- Մոցարելա 100 գ
- Արևածաղկի ձեթ 50 մլ
- Ձիթապտուղ 5-7 հատ
- Չիլի 3 հատ
- Համեմ 0,5 փունջ
- Պապրիկա 1 թեյի գդալ
- Չաման 0,5 թեյի գդալ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
Ձվով ընթրիք. Պատրաստման եղանակը
- Սոխը մանր կտրատել և լոլիկը մսաղացով անցկացնել: Սոխը տապակել արևածաղկի ձեթի մեջ, ավելացնել տոմատի մածուկ:
- Համեմել աղով, համեմունքներով և կտրատած համեմով: Խառնել և եփել ցածր կրակի վրա 5 րոպե:
- Եփել ձվերը, սառեցնել և կեղևը հեռացնել: Կտրել յուրաքանչյուրը մեջտեղից և դնել սոուսի մեջ, կտրած մասը դեպի ներքև:
- Վրանց ցանել քերած մոցարելա և կտրատած ձիթապտուղներ: Կտրել չիլիի պոչերը թողնելով մոտ 1 սմ և դնել տապակի մեջ: Ձվերը եփել ևս 2-3 րոպե, կափարիչով ծածկված, ապա հանել կրակից: Մատուցել տապակի մեջ:
Այս ուտեստը կատարյալ է թեթև ընթրիքի համար: Անուշահոտ կծու սոուսը և խաշած ձվերը կհագեցնել ձեր քաղցը՝ առանց ստամոքսը ծանրաբեռնելու:
Ձվով ընթրիքը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ձվածեղի պատրաստման հետաքրքիր տարբերակ