Ձվով կոլոլակներ. Շատ պարզ և խելահեղ համեղ ուտեստ
Այս պարզ բաղադրիչներով ստացվում են շատ հյութալի, անուշաբույր և գայթակղիչ կոլոլակներ: Գոնե մեկ անգամ եփելուց հետո դրանք կրկին ու կրկին կպատրաստեք:
Содержание
Ձվով կոլոլակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Կոլոլակ
- Սոխ 1 հատ
- Սխտոր 2 պճեղ
- Աղացած տավարի միս 500 գ
- Տոմատի մածուկ 1 թեյի գդալ
- Ձու 1 հատ
- Բուսական յուղ 4 ճաշի գդալ
- Ցորենի ալյուր 80 մլ
- Մաղադանոս
- Ուրց
- Պղպեղ
- Սև պղպեղ
- Անանուխ
- Աղ
Լցոն
- Ձու 8 հատ
- Աղ
- Ուրց
- Կարմիր պղպեղ
Սոուս
- Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
- Յուղ 4 ճաշի գդալ
- Ջուր 300 մլ
Բանջարեղեն
- Կարտոֆիլ 6 հատ
- Գազար 2 հատ
Ձվով կոլոլակներ. Պատրաստման եղանակը
- Նախ ամուր խաշել ձվերը, ապա մաքրել դրանք, վրան ավելացնել աղ, կարմիր պղպեղ, ուրց, խառնել: Ձվերը պետք է մնան ամբողջական:
- Աղացած մսին ավելացնել քերիչով անցկացրած սոխ, տոմատի մածուկ, ձու, բուսայուղի, ալյուր և մանր կտրատած մաղադանոսը:
- Հաջորդը, ըստ ճաշակի համեմունքներ ավելացնել՝ աղը, անանուխը, սև պղպեղը, կարմիր պղպեղը, ուրցը: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ 15 րոպե:
- Աղացած մսից բլիթ պատրաստել, կենտրոնում մի ամբողջական ձու դնել և բլիթը փաթաթել՝ կոլոլակ կազմելով:
- Կոլոլակները դնել թխելու ամանի մեջ, արանքներում շարել կարտոֆիլ և գազար:
- Սոուսի համար խառնել տոմատի մածուկը, բուսական յուղը և ջուրը: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ և լցնել կոլոլակների վրա:
- 40-45 րոպե եփել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Ձվով կոլոլակները պատրաստ են:
Շատ համեղ, բուրավետ ուտեստ է ստացվում, պարզապես մատները հետը կուտեք: Իսկական շքեղ հյուրասիրություն, նույնիսկ ամենաքմահաճ գուրմանի համար:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Բրնձով ու կոլոլակով փլավ