Ձվով կոտլետներ. Դյուրամարս, թեթև նախաճաշ
Գարնանային համով համեղ կոտլետները ձվերով և կանաչ սոխով տալիս են և մարմնի հագեցում, և թեթևության զգացում: Նման կոտլետները կդառնան փրկություն, երբ հյուրերն արդեն ճանապարհին են, իսկ սառնարանում շատ բան չկա):
Իսկ եթե լուրջ, կոտլետները շատ համեղ և ախորժելի են, և նույնիսկ գարնան բույր ունեն, ձեզ դուր կգան:
Ձվով կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Ձու (խաշած) 6-7 հատ
_Հում ձու 1 հատ
_Կանաչ սոխ մի փունջ
_Սամիթ՝ ըստ ճաշակի
_Սպիտակաձավար մի քանի ճաշի գդալ
_Ալյուր 1 ճաշի գդալ
_Թթվասեր 1 ճաշի գդալ
_Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Ձվով կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Ձվերը պինդ խաշել: Մանրացնել դրանք խոշոր քերիչով:
_Լվանալ և մանրացնել սոխը և սամիթը:
_Ձվերը խառնել սոխի և սամիթի հետ, խառնել:
_Ավելացնել մաղած ալյուրը, սպիտակաձավարը, աղը, պղպեղը և հում ձուն:
_Թաց ձեռքերով ձևավորել կոտլետներ և տապակել լավ տաքացրած արևածաղկի ձեթով:
_Տապակել երկու կողմից՝ մի կողմը կափարիչով ծածկված, մյուս կողմն՝ առանց ծածկելու:
_Պատրաստի կոտլետները դնել թղթե սրբիչի վրա, ավելորդ յուղը հեռացնելու համար:
Անուշաբույր նուրբ կոտլետները հալվում են բերանում, համեղ են և շատ մատչելի:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ նախաճաշ