Ճակնդեղով Բրինձ. Եթե ցանկանում եք փորձարկել և ստանալ նոր համեր ուրեմն պատրաստեք այսպիսի անսովոր փլավ

Ճակնդեղով Բրինձ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Բուսական փլավի սկզբունքով է պատրաստվում ճակնդեղով բրինձը։ Դուք կզարմանաք, թե որքան վառ կստացվի ուտեստի երանգը: Այդ էֆեկտը պայմանավորված է գինու ավելացմամբ՝ դրանում պարունակվող թթուն ամրացնում է ճակնդեղի գույնը։ Մանկական սեղանի համար ճաշատեսակի մեջ գինին փոխարինեք կիտրոնի հյութով (1 ճաշի գդալ և ավելացրեք հեղուկի քանակը):

Ուտեստը չպետք է չոր ստացվի, այլ մոտավորապես ռիզոտոյի նման: Այս բրինձը լավ համադրվում է այծի պանրի կամ պարմեզանի հետ՝ մատուցելուց առաջ շաղ տալ փշրանքներով։ Իհարկե, այս դեպքում նա այլևս պասային չի լինի։ Նաև ոչ պաս օրերին ջրի փոխարեն կարելի է օգտագործել մսի կամ հավի արգանակ։

Ճակնդեղով Բրինձ
Ճակնդեղով Բրինձ. Բաղադրիչներ

_Բազուկ 1 հատ

_Սխտոր 2-3 պճեղ

_Ձիթապտուղ 7-8 հատ

_Ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ

_Բրինձ 1 բաժակ

_Ջուր 2 բաժակ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

_Կարմիր գինի 0,5 բաժակ

Ճակնդեղով Բրինձ
Ճակնդեղով Բրինձ. Պատրաստման եղանակը

_Խորը կաթսայի կամ հաստ պատերով կաթսայի մեջ տաքացնել ձիթապտղի յուղը, ավելացնել աղացած սխտորը և տապակել 30 վայրկյան՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով։

_Ճակնդեղը մանր քերիչով քերել և լցնել թավայի մեջ։ Ավելացնել կիսով չափ կտրատած ձիթապտուղները։

_Եփել 5 րոպե, ապա բրինձը լցնել տապակի մեջ, լցնել գինին, խառնել։

_Կաթսայի մեջ լցնել տաք ջուր, սպասել մինչև այն եռա, կրակը նվազագույնի հասցնել։

_Աղ անել, համեմել ուտեստն ըստ ճաշակի, ծածկել և եփել 30 րոպե։

Ճակնդեղով Բրինձ

Ցանկության դեպքում փլավի վրա կարելի է շաղ տալ քնջութի սերմեր կամ սոճու ընկույզ։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ոսպով բրնձով փլավ

Խնդրում ենք Գնահատեք