Իմ ճաշացանկի զարդն է Ճզմած կարտոֆիլ ջեռոցում, որը պատրաստում եմ վառարանում: Իսկ եթե մսի միջուկ ավելացնեք, ապա կստանաք լիարժեք ճաշ կամ ընթրիք: Իմ ընտանիքը սիրում է կծու կարտոֆիլ, ուստի ամեն հանգստյան օրերին ես նոր տարբերակ եմ պատրաստում:
Այսօր ես որպես լցոն օգտագործեցի տաք պապրիկայով չորիզո երշիկ: Բայց նման մթերքները միշտ չէ, որ ձեռքի տակ են լինում: Ամենահարմար փոխարինողը խոզապուխտն է: Դա էլ չունե՞ք, պատրաստեք սոուս՝ խառնելով յուղը, սխտորը և կանաչիները: Ի դեպ, այս սոուսը սառույցի ամաններում կարելի է սառեցնել խորանարդներով և հետագայում օգտագործել, ըստ անհրաժեշտության:
Ճզմած կարտոֆիլ ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարտոֆիլ 1,5 կգ
_Կարագ 120 գ
_Արևածաղկի ձեթ 4 ճաշի գդալ
_Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
_Խոզապուխտ 100 գ
_Սխտորի փոշի 1 թեյի գդալ
_Համեմունք կարտոֆիլի համար 1 թեյի գդալ
_Տմին 2 պտղունց
_Կանաչիներ 0,5 թեյի գդալ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Պղպեղի խառնուրդ `ըստ ճաշակի
Ճզմած կարտոֆիլ ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
_Կարտոֆիլը մաքրել և եփել աղ արած ջրով: Ընտրեք մոտավորապես նույն չափի և ձևի կարտոֆիլներ։
_Ջեռոցի տապակը փայլաթիթեղով ծածկել, վրան շարել դեռ տաք կարտոֆիլը և յուրաքանչյուրը սեղմել գդալով, մի փոքր ճզմելով:
_Երշիկը և բուլղարական պղպեղը կտրել փոքր խորանարդներով, մանր կտրատել կանաչիները:
_Խառնել իրար, ավելացնել համեմունքներ, արևածաղկի յուղ և հալված կարագ, լավ խառնել ամբողջ ստացված զանգվածը։
_Լցոնը հավասարապես տարածել կարտոֆիլի վրա: Թխել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20-25 րոպե:
Այս ուտեստը կարող եք մատուցել հենց ջեռոցի ամանի մեջ: Ցանկության դեպքում պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ կարող եք քերած պանիր շաղ տալ ուտեստի վրա: Բայց նույնիսկ առանց դրա՝ այն համեղ է ստացվում: Նման հագեցնող ընթրիքից հետո երկար ժամանակ չեք ցանկանա ուտել:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տապակած կարտոֆիլ դդումով