Համեղ ու պարզ բաղադրատոմսով եկեք պատրաստենք մածունով կարկանդակներ, որոնք կլցոնենք մսով, սնկով և կանաչիներով:
Այս կարկանդակները շատ նման են ուզբեկական սամոսայի: Այնտեղ բազմաթիվ լցոններով են պատրաստում, տարբեր համերով և թխում են թոնրի մեջ:
Իսկ մենք սա պատրաստում ենք ջեռոցում, բայց միևնույն է, այս կարկանդակները ստացվում են հյութալի միջուկով՝ մեծ քանակությամբ կանաչիների և փափուկ խմորի շնորհիվ, որը կարելի է հունցել նաև կեֆիրով:
Եվ նույնիսկ հաջորդ օրն այս կարկանդակները փափուկ են մնում:
Մածունով կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Խմորի համար
_1 ոչ լիքը բաժակ մածուն
_2 բաժակ ալյուր
_80 գ կարագ
_0,5 թեյի գդալ աղ
_5 գ սոդա
_30 գ շաքար
_ձու՝ կարկանդակների վրա քսելու համար
Լցոնի համար
_250 գ աղացած միս (կարող եք մսի խառնուրդ վերցնել)
_200 գ պահածոյացված սունկ
_4 պճեղ սխտոր
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_0,5 փունջ սամիթ
_0,5 փունջ մաղադանոս
_0,5 փունջ կանաչ սոխ
_Աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_50 գ կարագ
Մածունով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_Նախ պատրաստեք խմորը: Մի ամանի մեջ լցնել ալյուրը, շաքարը, աղը և խմորի սոդան, խառնել:
_Մեջը լցնել մածունը և հալված կարագը:
_Բահիկով խառնել, երբ ալյուրը վերցնի ամբողջ հեղուկը, խմորը ձեռքերով հունցել, բայց աշխատեք չչափազանցնել, քանի որ մածունով խմորը չի սիրում երկար հունցում:
_Ձեր խմորը պետք է լինի փափուկ և ճկուն: Ծածկել խմորով ամանը սրբիչով կամ պլաստիկ տոպրակով և թող այն հասունանա մեկ ժամ:
_Մինչ այդ պատրաստեք միջուկը: Տապակի մեջ հալեցնել կարագը և դրա մեջ տապակել աղացած միսը և սունկը, աղ անել:
_Կանաչիները մանրացնել և լցնել ամանի մեջ: Դրան ավելացնել սառած աղացած միսը սնկով, մանրացված սխտորը, համեմունքները և լավ խառնել:
_Խմորը բաժանել 12 մասի, յուրաքանչյուր կտորը բացել փոքրիկ ափսեի չափ հարթ բլիթի նման: Միջուկը դնել խմորի վրա:
_Երեք կողմից բարձրացնել խմորի եզրերը և ձևավորել եռանկյուն կարկանդակներ:
_Փորձեք կարկանդակները լցնել բավարար չափով, քանի որ կանաչիները թխելու ընթացքում նվազում են ծավալի առումով և եթե քիչ միջուկ դնեք, կարկանդակները կիսով չափ դատարկ կլինեն:
_Յուղած տապակի վրա կարկանդակները դնել կարի կողմը՝ ներքև և վրան հարած ձու քսել:
_Թխել դրանք 200 ° ջերմաստիճանում մոտ 25 րոպե, մինչև ոսկե դարչնագույնը
Մածունով կարկանդակները մատուցեք տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարտոֆիլով կարկանդակներ ջեռոցում