Մակարոնեղենը պանրով և սերուցքային սոուսով չի գիրացնում, այնպես որ կարիք չկա խուսափել դրանից, եթե որոշել եք նիհարել: Ցանկանում ենք առաջարկել մակարոնեղեն պանրով և սերուցքային սոուսով:
Հետաքրքրասերի համար, նախ, հետաքրքիր փաստեր մակարոնեղենի մասին:
Ըստ տարբեր աղբյուրների՝ ընդհանուր առմամբ գոյություն ունի մակարոնեղենի 400-600 տեսակ: Մակարոնեղենի համաշխարհային օրը նշվում է հոկտեմբերի 25-ին: Մակարոնեղենի համար հատուկ մեքենա է ստեղծվել Իտալիայում դեռևս 1819 թվականին: Ջովաննի Բոկաչոյի «Դեկամերոն» հայտնի վեպում 1350 թ.-ին առաջին անգամ է գրվել մակարոնեղենի մասին:
Հայտնի կոմպոզիտոր Ռոսսինին ասել է, որ իր կյանքում 2 անգամ լաց է եղել: Առաջին անգամ, երբ լսել է Պագանինիի խաղը, իսկ երկրորդը, երբ ձեռքից գցել է մակարոնեղենի մի ափսե: Ո՞վ գիտի, գուցե դա հենց մակարոնեղեն էր պանրով և սերուցքային սոուսով:
Մակարոնեղենը պանրով և սերուցքային սոուսով. Հիմնական բաղադրիչները.
_500 գր մակարոնեղեն
_50 գրամ կարագ
_150 մլ սերուցք 15%
_2 պճեղ սխտոր
_150 գրամ յուղալի թթվասեր
_200 գրամ պանիր
_Թարմ կանաչեղեն` ըստ ճաշակի
_1 թեյի գդալ աղ
Մակարոնեղենը պանրով և սերուցքային սոուսով. Պատրաստման եղանակը
_Մանր կտրատել սխտորը:
_Մանրացված կանաչին խառնել սերուցքային սոուսով պանրին:
_Նախապես տաքացված թավայի մեջ դնել կարագը, լցնել սխտորը, մի փոքր տապակել:
_Թավայի մեջ ավելացնել թթվասեր, սերուցք և կանաչիներ:
_Կափարիչի տակ թույլ տալ սոուսի շոգեխաշումը:
_Աղ արած ջուրը եռացնել:
_Լցնել մակարոնեղենը ջրի մեջ և խառնել առաջին 2 րոպեներին:
_Մակարոնեղենը եփել անհրաժեշտից մի քիչ պակաս:
_Քամեք մակարոնեղենը, լցնել յուղալի սոուսի վրա, խառնել և եփել կափարիչի տակ ևս 5 րոպե:
_Քանի որ պատրաստում եք մակարոնեղենը պանրով և սերուցքային սոուսով, այնպես որ մակարոնեղենի վրա հավասարապես շաղ տվեք պանիր, ծածկեք և թողեք ևս 2 րոպե:
_Մակարոնեղենը պանրով և սերուցքային սոուսով պատրաստ է:
Առաջարկում ենք ևս մի հրաշք` պիցցա պատրաստենք այս եղանակով:
Պիցցա Առանց Խմոր Թխելու․ Համեղ և Արագ Հրաշք Պիցցա