Մայիսյան աղցան. Համեղ, հագեցնող ու միաժամանակ թեթև ու անուշաբույր աղցան
Անհավանական համեղ է, այն սեղանից անհետանում է բառացիորեն մի ակնթարթում: Համոզվեք, որ դրանով հաճույք կպատճառեք ինքներդ ձեզ և ձեր սիրելիներին:
Մայիսյան աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի կրծքամիս 2 հատ
- Ձու 4 հատ
- Վարունգ 1 հատ
- Լոլիկ 1 հատ
- Պանիր 150 գ
- Մայոնեզ 150 գ
- Մի փունջ կանաչ սոխ
Մայիսյան աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Սկսելու համար, կտրեք հավի կրծքամիսը փոքր խորանարդներով: Ըստ ձեր ճաշակի կարող եք օգտագործել ինչպես թխած, այնպես էլ խաշած կրծքամիս:
- Հետո կտրել խաշած ձվերը փոքր խորանարդներով, վարունգը կտրել ձողիկներով, իսկ լոլիկը կտրել փոքր խորանարդիկներով:
- Այժմ պետք է պանիրը քերել մանր քերիչով, կարող եք փոխարինել պանիրը վերամշակված պանրով, նույնպես ըստ ձեր ճաշակի:
- Կանաչ սոխը մանր կտրատել:
- Մնում է աղցանը հավաքելը: Դրա համար բացվող ձևամանի ներքևի մասին քսել մայոնեզ, հավի կրծքամիսը լցնել առաջին շերտով: Դրանից հետո պատրաստել մայոնեզի ցանց:
- Հաջորդ շերտում դնել կանաչ սոխը, սոխի վրա վարունգը լցնել, քսել մայոնեզ: Դրանից հետո գալիս է կտրատված ձվի շերտ, ցանկության դեպքում անելով:
- Հիմա ձվերի վրա լցնել կտրատած լոլիկի շերտ, պատրաստել մայոնեզի ցանց: Մնում է վերջին շերտով քերած պանիրը տարածել ամբողջ մակերեսի վրա:
- Զարդարել վերևի մասը ցանկացած կանաչիով ըստ ձեր ճաշակի:
Մայիսյան աղցանը պատրաստ է: Գեղեցիկ, թեթև, բուրավետ, նման աղցան կարելի է պատրաստել ինչպես պարզ ընթրիքի, այնպես էլ տոնական սեղանի համար:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Հավի կրծքամսով աղցան