Մանթի թավայի մեջ. Արևելյան հայտնի ուտեստով հաճույք պատճառեք սիրելիներին
Այսօրվա բաղադրատոմսը իդեալական է արևելյան խոհանոցի այն սիրահարների համար, ովքեր չունեն մանթիի հատուկ կաթսա կամ կրկնակի կաթսա: Մենք ձեզ կպատմենք, թե ինչպես պատրաստել հյութեղ և բուրավետ մանթին սովորական տապակի մեջ:
Այս ճաշատեսակի համը պարզապես զարմանալի է: Հագեցնող մանթին աղացած մսով և կարտոֆիլով հիանալի է և՛ ճաշի, և՛ ընթրիքի համար և կուրախացնի ողջ ընտանիքին: Դուք անպայման պետք է փորձեք:
Մանթի թավայի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 370 գ
- Աղացած տավարի միս 300 գ
- Ջուր 150 մլ
- Սոխ 3 հատ
- Կարտոֆիլ 3 հատ
- Ձու 1 հատ
- Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
- Աղ 1,5 թեյի գդալ
- Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի
Մանթի թավայի մեջ. Պատրաստման եղանակ
- Ձուն կոտրեք խորը ամանի մեջ: Լցնել տաք ջուր և արևածաղկի ձեթ: Ավելացնել 0,5 թեյի գդալ աղ և թեթևակի հարել: Մաղած ալյուրն ավելացնել 2-3 չափաբաժնով, ամեն անգամ խառնելով:
- Խմորը ձեռքերով հունցեք 3-4 րոպե, մինչև փափուկ և առաձգական դառնա, ծածկել սննդային թաղանթով և թողնել 30 րոպե:
- Լցոնելու համար խոր ամանի մեջ խառնել աղացած միսը, աղը և մանր խորանարդիկներով կտրված սոխը և կարտոֆիլը: Ավելացնել պղպեղ և մանրակրկիտ խառնել:
- Պատրաստի խմորը բաժանել 16 հավասար մասերի: Գրտնակել դրանցից յուրաքանչյուրը 1-2 մմ հաստությամբ:
- Խմորի յուրաքանչյուր կտորի վրա դնել 1 ճաշի գդալ միջուկ:
- Ձևավորել մանթին ձեզ համար հարմար եղանակով, շարել խորը կաթսայի մեջ: Ցանկության դեպքում դրանց տակ կարող եք դնել բարակ շերտերով կտրված կարտոֆիլ:
- Մանթի վրա մի բաժակ ջուր լցնել: Դրանք պետք է կիսով չափ ծածկված լինեն: Ծածկել տապակը կափարիչով և եփեք ուժեղ կրակի վրա:
- Երբ ջուրը սկսի եռալ, կրակը իջեցնել: Մարմանդ կրակով կես ժամ եփել մանթին:
Պատրաստի ուտեստը լավագույնս մատուցվում է թթվասերի կամ հալված կարագի հետ: Ստացվում է գոհացուցիչ, հյութեղ և համեղ: Եվ, ինչպես տեսնում եք, դրա համար ոչ մի շոգենավ պետք չէ:
Մանթի թավայի մեջ պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համեղ պելմենի