Մարինադ մսի համար. Ջեռոցում համեղ ուտեստ պատրաստելու համար հազվագյուտ ու թանկարժեք մթերքների կարիք չեք ունենա

Մարինադ մսի համար ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Այսօր կներկայացնեմ, թե ինչպես պատրաստել Մարինադ մսի համար:

Թվում է, թե ոչ մի առանձնահատուկ բան չկա. բուրավետ սխտոր, դափնու տերևներ, պղպեղի հատիկներ…, պետք է միայն համբերատար լինել: Այս ոչ հավակնոտ մթերքների ճիշտ քանակից կպատրաստեք մարինադ, որը խոզի միսը դարձնում է փափուկ և հալչող:

Մարինադում նման «լոգանքից» հետո միսը կարելի է դնել ջեռոցում կամ ծխահարել: Դժվար է ասել, թե որն է ավելի համեղ:

Մարինադ մսի համար

Մարինադ մսի համար. Բաղադրիչներ

_ Խոզի միս 5 կգ

_ Աղ 200 գ

_ Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

_ Սև պղպեղ (աղացած) 1 թեյի գդալ

_ Սև պղպեղ (ոլոռ) 3 հատ

_ Սխտոր 1 հատ

_ Դափնու տերև 5 հատ

_ Մեխակ՝ ըստ ճաշակի

Մարինադ մսի համար Մարինադ մսի համար

Մարինադ մսի համար. Պատրաստման եղանակը

_ Սխտորն անցկացնել մամլիչով, խառնեք 100 գ աղի հետ, ավելացնել 1 թեյի գդալ աղացած պղպեղ և 1 թեյի գդալ շաքարավազ:

_ Խոզի մսի կտորը մանրակրկիտ լվանալ, չորացնել թղթե սրբիչներով: Մսի վրա ցանել չոր խառնուրդը։

_ Այժմ այն դնել տարայի մեջ, ծածկել կափարիչով և մեկ օր թողնել սառնարանում։

_ Բայց կարող եք նաև մարինացնել խոզի միսը հեղուկ մարինադի մեջ:

_ Դրա համար կաթսայի մեջ եռացող ջրին ավելացնել 200 գ աղ և 1 թեյի գդալ շաքարավազ:

_ Մեջը լցնել 1 թեյի գդալ աղացած պղպեղ, դափնու տերև, պղպեղի հատիկներ, մեխակ ու սխտոր՝ անցած մամլիչով։

_ Մարինադը բերել եռման աստիճանի և թողնել սառչի։ Մեջը դնել միսը և կաթսան դնել սառնարանում։

_ Հեղուկ մարինադի մեջ խոզի, ինչպես ցանկացած կարմիր միսը, մարինացվում է 1 շաբաթ։

_ Ամեն օր շրջեք այն, որպեսզի աղը հավասարաչափ բաշխվի։

_ Մեկ շաբաթ անց միսը հանեք, փաթաթեք թանզիֆով և կախեք, որպեսզի հեղուկը քամվի։

_ Խոզի միսը դնել տապակման տոպրակի մեջ և եփել ջեռոցում կամ ծխահարել, եթե ունեք հարմարանք:

Մարինադ մսի համար

Իհարկե, կարող եք կարտոֆիլ և այլ բանջարեղեն դնել մսի տոպրակի մեջ:

Կարող եք մսին քսել մեղր-սոյայի սոուս՝ կարամելային կեղև ձևավորելու համար: Դա արդեն ըստ ճաշակի է:

Փորձեք:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խոզի միսը ջեռոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք