Այսօր կներկայացնեմ, թե ինչպես պատրաստել Մարինադ մսի համար:
Թվում է, թե ոչ մի առանձնահատուկ բան չկա. բուրավետ սխտոր, դափնու տերևներ, պղպեղի հատիկներ…, պետք է միայն համբերատար լինել: Այս ոչ հավակնոտ մթերքների ճիշտ քանակից կպատրաստեք մարինադ, որը խոզի միսը դարձնում է փափուկ և հալչող:
Մարինադում նման «լոգանքից» հետո միսը կարելի է դնել ջեռոցում կամ ծխահարել: Դժվար է ասել, թե որն է ավելի համեղ:
Մարինադ մսի համար. Բաղադրիչներ
_ Խոզի միս 5 կգ
_ Աղ 200 գ
_ Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_ Սև պղպեղ (աղացած) 1 թեյի գդալ
_ Սև պղպեղ (ոլոռ) 3 հատ
_ Սխտոր 1 հատ
_ Դափնու տերև 5 հատ
_ Մեխակ՝ ըստ ճաշակի
Մարինադ մսի համար. Պատրաստման եղանակը
_ Սխտորն անցկացնել մամլիչով, խառնեք 100 գ աղի հետ, ավելացնել 1 թեյի գդալ աղացած պղպեղ և 1 թեյի գդալ շաքարավազ:
_ Խոզի մսի կտորը մանրակրկիտ լվանալ, չորացնել թղթե սրբիչներով: Մսի վրա ցանել չոր խառնուրդը։
_ Այժմ այն դնել տարայի մեջ, ծածկել կափարիչով և մեկ օր թողնել սառնարանում։
_ Բայց կարող եք նաև մարինացնել խոզի միսը հեղուկ մարինադի մեջ:
_ Դրա համար կաթսայի մեջ եռացող ջրին ավելացնել 200 գ աղ և 1 թեյի գդալ շաքարավազ:
_ Մեջը լցնել 1 թեյի գդալ աղացած պղպեղ, դափնու տերև, պղպեղի հատիկներ, մեխակ ու սխտոր՝ անցած մամլիչով։
_ Մարինադը բերել եռման աստիճանի և թողնել սառչի։ Մեջը դնել միսը և կաթսան դնել սառնարանում։
_ Հեղուկ մարինադի մեջ խոզի, ինչպես ցանկացած կարմիր միսը, մարինացվում է 1 շաբաթ։
_ Ամեն օր շրջեք այն, որպեսզի աղը հավասարաչափ բաշխվի։
_ Մեկ շաբաթ անց միսը հանեք, փաթաթեք թանզիֆով և կախեք, որպեսզի հեղուկը քամվի։
_ Խոզի միսը դնել տապակման տոպրակի մեջ և եփել ջեռոցում կամ ծխահարել, եթե ունեք հարմարանք:
Իհարկե, կարող եք կարտոֆիլ և այլ բանջարեղեն դնել մսի տոպրակի մեջ:
Կարող եք մսին քսել մեղր-սոյայի սոուս՝ կարամելային կեղև ձևավորելու համար: Դա արդեն ըստ ճաշակի է:
Փորձեք:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խոզի միսը ջեռոցում