Մեքսիկական կարմիր բրինձ. Այն կարելի է հանդիպել ռեստորանների ճաշացանկում և մատուցել որպես տնական ուտեստ ամեն օրվա համար

Մեքսիկական կարմիր բրինձ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Մեքսիկական կարմիր բրինձ. Սա բրնձով պարզ և թեթև կողմնակի ճաշատեսակ է՝ համեմված կծու բանջարեղենով և համեմունքներով: Հավի արգանակի և լոլիկի սոուսի խառնուրդով եփած բրինձը ստանում է բնորոշ կարմրավուն երանգ։

Որպես թարմացնող բաղադրիչ՝ բրնձի վրա ցանել թարմ կանաչիներ։ Մեքսիկական կարմիր բրինձը պարզ, համեղ և հեշտ պատրաստվող ուտեստ է։ Պայծառ ու անսովոր կողմնակի ճաշատեսակ, որը կարելի է պատրաստել կես ժամում։

Մեքսիկական կարմիր բրինձ

Մեքսիկական կարմիր բրինձ. Բաղադրիչներ

_Բրինձ — 1 բաժակ

_Բուսական յուղ — 3 ճաշի գդալ

_Սխտոր — 2-3 մեծ պճեղ

_Սոխ — 1 հատ

_Կծու պղպեղ — 0,25-0,5 հատ

_Արգանակ կամ ջուր — 400-450 մլ

_Տոմատի սոուս — 150-200 մլ

_Աղ — ըստ ճաշակի

_Աղացած չաման — ըստ ճաշակի

_Թարմ կանաչիներ — ըստ ճաշակի

Մեքսիկական կարմիր բրինձ Մեքսիկական կարմիր բրինձ
Մեքսիկական կարմիր բրինձ. Պատրաստման եղանակը

_Բուսական յուղը լցնել կաթսայի մեջ: Միջին կրակի վրա տաքացնել ձեթը և ավելացնել բրինձ։

_Տապակել բրինձը մի քանի րոպե, մինչև հատիկները դառնան ոսկեգույն և խրթխրթան:

_Ավելացնել կտրատած սոխը և կծու պղպեղը։ Շարունակեք բոլորը միասին տապակել, մինչև սոխը փափկի (մոտավորապես ևս 5-7 րոպե):

_Ավելացնել կտրատած սխտորը։ Խառնել խառնուրդը և տապակել ամեն ինչ միասին մոտ մեկ րոպե ևս:

_Լցնել հավի արգանակ և տոմատի սոուս։ Ավելացնել կես բանկա տնական պահածոյացված լոլիկ սեփական հյութի մեջ, որը նախապես մանրացվում է բլենդերի մեջ: Արգանակի փոխարեն կարելի է ջուր վերցնել:

_Չափեք արգանակի համամասնությունները՝ կախված բրնձի չափից։ Եթե, օրինակ, բրինձը եղել է 1 բաժակ 300 մլ ծավալով, ապա պետք է լինի երկու բաժակ հեղուկ, այսինքն. 600 մլ.՝ դրանցից 150-200 մլ-ը լոլիկի սոուս է, իսկ մնացած 400-450 մլ-ը՝ ջուր կամ արգանակ։

_Արգանակը բերել եռման աստիճանի, ավելացնել համեմունքներ ըստ ճաշակի։ Կաթսան կափարիչով փակել, կրակը ցածրացնել կամ միջինից ցածր, որպեսզի ջուրը հանգիստ եռա։

_Բրինձը եփել 20-25 րոպե, մինչև ամբողջ հեղուկը ներծծվի։ Այս ընթացքում բրինձն ամբողջությամբ կեփվի, բայց կպահպանի փխրունությունը։

_Ռեստորանային տարբերակում բրինձը դնում են թխման ամանի մեջ, ամուր ծածկում փայլաթիթեղով և թխում 170-175 աստիճան ջերմաստիճանում, մինչև ամբողջ հեղուկը ներծծվի (մոտ 30-40 րոպե)։

Մեքսիկական կարմիր բրինձ Մեքսիկական կարմիր բրինձ

Պատրաստի մեքսիկական կարմիր բրինձը պատառաքաղով փորփրել, շաղ տալ մանր կտրատած թարմ կանաչիներ և մատուցել։

Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Ոսպով բրնձով փլավ

Խնդրում ենք Գնահատեք