Մինի կոտլետներ. Մայրիկիս փորձած բաղադրատոմսով արդեն երկար տարիներ ինքս եմ պատրաստում այս համեղ կոլոլակները

Մինի կոտլետներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Եկեք պատրաստենք Մինի կոտլետներ, որոնք կարելի է մատուցել բրնձի կամ հնդկաձավարի հետ։

Հին ժամանակներից մարդիկ սովոր էին միս ուտել։ Այս մթերքը, նույնիսկ ժամանակակից մարդասիրական աշխարհում, համարվում է ամենավաճառվողներից մեկը։ Մսային ուտեստներից հրաժարվելը բավականին դժվար է։ Մսից շատ անհավանական համեղ ուտեստներ են հորինվել։

Գիտնականները ընդհանուր եզրակացությունների չեն եկել այն մասին, թե արդյոք ժամանակակից մարդը պետք է օգտագործի կենդանական սպիտակուցներ։ Բուսակերները մի կողմից ասում են, որ միս ուտելը մարդասիրական չէ և վտանգավոր է առողջության համար։ Մյուս կողմից, մենք տեսնում ենք մարմնի համար տավարի և հավի մսի օգտագործման օգուտների հաստատում:

Մինի կոտլետներ

Մինի կոտլետներ. Բաղադրությունը

_աղացած հավ — 600 գ

_սոխ — 2 հատ

_բուլղարական պղպեղ — 130 գ

_սխտոր — 4 պճեղ

_սամիթ — մի փունջ

_աղ — 2 թեյի գդալ

_աղացած սև պղպեղ — 0,5 թեյի գդալ

_պապրիկա — 1 թեյի գդալ

_չաման — 0,5 թեյի գդալ

_հացի փշրանքներ — 25 գ

_լոլիկ — 1 հատ

_տոմատի մածուկ — 1 ճաշի գդալ

_խնձորի քացախ 6% — 2 ճաշի գդալ

Մինի կոտլետներ Մինի կոտլետներ

Մինի կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը

_Սոխը և 50 գրամ բուլղարական պղպեղը մանր կտրատել, լցնել աղացած հավի մսով ամանի մեջ։

_Սխտորը ճզմել մսային զանգվածի մեջ, աղ անել, լցնել սև պղպեղ, պապրիկա, չաման և պաքսիմատ։ Բոլոր բաղադրիչները մանրակրկիտ խառնել։

_Աղացած մսից փոքրիկ կոտլետներ ենք կազմում, ընդհանուր առմամբ պետք է ստանանք 22 հատ։

_Անցք բացել յուրաքանչյուր կոտլետի մեջ։ Դա անհրաժեշտ է, որպեսզի կոտլետն ավելի արագ տապակվի և ավելի հյութալի լինի։

_Կոտլետները կես ժամով դնել սառնարանում։

_Պատրաստենք սոուսը.

_Լոլիկը, բուլղարական պղպեղը, սխտորն ու սոխը մանր խորանարդիկներով կտրատել։

_Բանջարեղենը լցնել մի կաթսայի մեջ, որի մեջ բուսական յուղ էր լցված։

_Բուսական զանգվածին ավելացնել տոմատի մածուկը, 5 րոպե եփել բարձր ջերմության վրա՝ անընդհատ խառնելով։

_Խառնուրդի մեջ լցնել մեկ գդալ աղ, խնձորի քացախ, ծածկել կափարիչով և եփել 15 րոպե մարմանդ կրակի վրա։ Այնուհետև զանգվածը բլենդերով մանրացնել մինչև խյուսի վիճակ։

_Մինի կոտլետներ տապակել բուսայուղով տապակի մեջ, մինչև երկու կողմից ոսկե դարչնագույն երանգ ստանան։

Մինի կոտլետներ

Եթե ​​ձեզ դուր է գալիս ավելի կծու սոուս, ապա բանջարեղենի հետ կաթսայի մեջ ավելացրեք չիլի պղպեղ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հավի մսով տապակա

Խնդրում ենք Գնահատեք