Եկեք պատրաստենք Մինի կոտլետներ, որոնք կարելի է մատուցել բրնձի կամ հնդկաձավարի հետ։
Հին ժամանակներից մարդիկ սովոր էին միս ուտել։ Այս մթերքը, նույնիսկ ժամանակակից մարդասիրական աշխարհում, համարվում է ամենավաճառվողներից մեկը։ Մսային ուտեստներից հրաժարվելը բավականին դժվար է։ Մսից շատ անհավանական համեղ ուտեստներ են հորինվել։
Գիտնականները ընդհանուր եզրակացությունների չեն եկել այն մասին, թե արդյոք ժամանակակից մարդը պետք է օգտագործի կենդանական սպիտակուցներ։ Բուսակերները մի կողմից ասում են, որ միս ուտելը մարդասիրական չէ և վտանգավոր է առողջության համար։ Մյուս կողմից, մենք տեսնում ենք մարմնի համար տավարի և հավի մսի օգտագործման օգուտների հաստատում:
Մինի կոտլետներ. Բաղադրությունը
_աղացած հավ — 600 գ
_սոխ — 2 հատ
_բուլղարական պղպեղ — 130 գ
_սխտոր — 4 պճեղ
_սամիթ — մի փունջ
_աղ — 2 թեյի գդալ
_աղացած սև պղպեղ — 0,5 թեյի գդալ
_պապրիկա — 1 թեյի գդալ
_չաման — 0,5 թեյի գդալ
_հացի փշրանքներ — 25 գ
_լոլիկ — 1 հատ
_տոմատի մածուկ — 1 ճաշի գդալ
_խնձորի քացախ 6% — 2 ճաշի գդալ
Մինի կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Սոխը և 50 գրամ բուլղարական պղպեղը մանր կտրատել, լցնել աղացած հավի մսով ամանի մեջ։
_Սխտորը ճզմել մսային զանգվածի մեջ, աղ անել, լցնել սև պղպեղ, պապրիկա, չաման և պաքսիմատ։ Բոլոր բաղադրիչները մանրակրկիտ խառնել։
_Աղացած մսից փոքրիկ կոտլետներ ենք կազմում, ընդհանուր առմամբ պետք է ստանանք 22 հատ։
_Անցք բացել յուրաքանչյուր կոտլետի մեջ։ Դա անհրաժեշտ է, որպեսզի կոտլետն ավելի արագ տապակվի և ավելի հյութալի լինի։
_Կոտլետները կես ժամով դնել սառնարանում։
_Պատրաստենք սոուսը.
_Լոլիկը, բուլղարական պղպեղը, սխտորն ու սոխը մանր խորանարդիկներով կտրատել։
_Բանջարեղենը լցնել մի կաթսայի մեջ, որի մեջ բուսական յուղ էր լցված։
_Բուսական զանգվածին ավելացնել տոմատի մածուկը, 5 րոպե եփել բարձր ջերմության վրա՝ անընդհատ խառնելով։
_Խառնուրդի մեջ լցնել մեկ գդալ աղ, խնձորի քացախ, ծածկել կափարիչով և եփել 15 րոպե մարմանդ կրակի վրա։ Այնուհետև զանգվածը բլենդերով մանրացնել մինչև խյուսի վիճակ։
_Մինի կոտլետներ տապակել բուսայուղով տապակի մեջ, մինչև երկու կողմից ոսկե դարչնագույն երանգ ստանան։
Եթե ձեզ դուր է գալիս ավելի կծու սոուս, ապա բանջարեղենի հետ կաթսայի մեջ ավելացրեք չիլի պղպեղ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի մսով տապակա