Մինի պիցցաներ խոզապուխտով. Արագ պատրաստվող ախորժելի ուտեստ  

Մինի պիցցաներ խոզապուխտով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Մինի պիցցաներ խոզապուխտով պատրաստելու ընթացքը չի կարելի բարդ անվանել: Ամեն ինչ շատ պարզ է: Պետք է միայն խմորիչով խմորը հունցել, և մինչ այն բարձրանում է՝ պատրաստել միջուկը։

Որպես միջուկ այս խմորեղենի համար, կարող եք օգտագործել այն, ինչ ցանկանում եք: Կետչուպը փոխարինեք տնական լոլիկի սոուսով, իսկ մոցարելլան՝ սուլուգունիով։ Խոզապուխտի փոխարեն վերցրեք ավելի մատչելի տարբերակ՝ բժշկական նրբերշիկ։

Ավելացրեք շատ բանջարեղեն և պիցցայի վրա առատորեն շաղ տվեք քերած պանիր: Հարուստ համն անպայման դուր կգա ձեզ:

Մինի պիցցաներ խոզապուխտով

Մինի պիցցաներ խոզապուխտով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Ցորենի ալյուր 480 գ

_Կաթ 100 մլ

_Ջուր 200 մլ

_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

_Աղ 1 թեյի գդալ

_Չոր խմորիչ 2 թեյի գդալ

_Կարագ 50 գ

_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի

_Կետչուպ 100 գ

_Խոզապուխտ 250 գ

_Մարինացված վարունգ 2 հատ

_Մոցարելլա 300 գ

Մինի պիցցաներ խոզապուխտով

Մինի պիցցաներ խոզապուխտով

Մինի պիցցաներ խոզապուխտով. Պատրաստման եղանակը

_Թթխմորի համար խորը ամանի մեջ խառնել տաք ջուրն ու տաք կաթը։ Ավելացնել շաքարավազ և չոր խմորիչ: Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել և թողնել 5 րոպե։

_Խմորիչով խառնուրդին ավելացնել աղ և հալած կարագ, լավ խառնել։ Ավելացնել մաղած ցորենի ալյուրը և խմորը գդալով խառնել։

_Աշխատանքային մակերեսը և ձեռքերը յուղել արևածաղկի ձեթով։ Խմորը սեղանի վրա մի քանի րոպե հունցել։

_Դնել յուղ քսած տարայի մեջ, ծածկել թաղանթով, թողնել տաք տեղում մեկ ժամ:

_Այնուհետև խմորը թեթևակի հունցել և բաժանել 8 մասի, դրանցից գնդիկներ կազմել։

_Ափսեի վրա ալյուր ցանել, վրան դնել խմորի գնդիկները։ Ծածկել սրբիչով և թողնել 20 րոպե։

_Յուրաքանչյուր գնդիկ հունցել, կողքերը ձևավորել։

_Խմորի կտորները դնել յուղաթղթով պատված տապակի վրա։ Այնուհետև դրանց վրա առատորեն քսել կետչուպ, չբացառելով կողքերը:

_Մոցարելլան քերել, խոզապուխտը և թթու վարունգը կտրատել փոքր խորանարդիկներով։

_Խմորի վրա թեթևակի պանիր շաղ տալ։ Այնուհետև շարել խոզապուխտը և վարունգը: Ամբողջի վրա շաղ տալ մոցարելլա:

_20-25 րոպեով մինի պիցցաները դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

Մինի պիցցաներ խոզապուխտով

Իհարկե, այս մինի պիցցաները լավագույն համն ունեն, երբ դեռ տաք են: Բայց նույնիսկ սառը վիճակում անհնար է պոկվել դրանցից։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Պիցցա առանց խմոր թխելու

Խնդրում ենք Գնահատեք