Մինի պիցցաներ խոզապուխտով պատրաստելու ընթացքը չի կարելի բարդ անվանել: Ամեն ինչ շատ պարզ է: Պետք է միայն խմորիչով խմորը հունցել, և մինչ այն բարձրանում է՝ պատրաստել միջուկը։
Որպես միջուկ այս խմորեղենի համար, կարող եք օգտագործել այն, ինչ ցանկանում եք: Կետչուպը փոխարինեք տնական լոլիկի սոուսով, իսկ մոցարելլան՝ սուլուգունիով։ Խոզապուխտի փոխարեն վերցրեք ավելի մատչելի տարբերակ՝ բժշկական նրբերշիկ։
Ավելացրեք շատ բանջարեղեն և պիցցայի վրա առատորեն շաղ տվեք քերած պանիր: Հարուստ համն անպայման դուր կգա ձեզ:
Մինի պիցցաներ խոզապուխտով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Ցորենի ալյուր 480 գ
_Կաթ 100 մլ
_Ջուր 200 մլ
_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Չոր խմորիչ 2 թեյի գդալ
_Կարագ 50 գ
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
_Կետչուպ 100 գ
_Խոզապուխտ 250 գ
_Մարինացված վարունգ 2 հատ
_Մոցարելլա 300 գ
Մինի պիցցաներ խոզապուխտով. Պատրաստման եղանակը
_Թթխմորի համար խորը ամանի մեջ խառնել տաք ջուրն ու տաք կաթը։ Ավելացնել շաքարավազ և չոր խմորիչ: Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել և թողնել 5 րոպե։
_Խմորիչով խառնուրդին ավելացնել աղ և հալած կարագ, լավ խառնել։ Ավելացնել մաղած ցորենի ալյուրը և խմորը գդալով խառնել։
_Աշխատանքային մակերեսը և ձեռքերը յուղել արևածաղկի ձեթով։ Խմորը սեղանի վրա մի քանի րոպե հունցել։
_Դնել յուղ քսած տարայի մեջ, ծածկել թաղանթով, թողնել տաք տեղում մեկ ժամ:
_Այնուհետև խմորը թեթևակի հունցել և բաժանել 8 մասի, դրանցից գնդիկներ կազմել։
_Ափսեի վրա ալյուր ցանել, վրան դնել խմորի գնդիկները։ Ծածկել սրբիչով և թողնել 20 րոպե։
_Յուրաքանչյուր գնդիկ հունցել, կողքերը ձևավորել։
_Խմորի կտորները դնել յուղաթղթով պատված տապակի վրա։ Այնուհետև դրանց վրա առատորեն քսել կետչուպ, չբացառելով կողքերը:
_Մոցարելլան քերել, խոզապուխտը և թթու վարունգը կտրատել փոքր խորանարդիկներով։
_Խմորի վրա թեթևակի պանիր շաղ տալ։ Այնուհետև շարել խոզապուխտը և վարունգը: Ամբողջի վրա շաղ տալ մոցարելլա:
_20-25 րոպեով մինի պիցցաները դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Իհարկե, այս մինի պիցցաները լավագույն համն ունեն, երբ դեռ տաք են: Բայց նույնիսկ սառը վիճակում անհնար է պոկվել դրանցից։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Պիցցա առանց խմոր թխելու