Միսը բանջարեղենով. Հաճելի համով և հոտով կգոհացնի գուրմաններին
Ինչու են տնային տնտեսուհիները սիրում դդմիկը: Իհարկե, այս սեզոնային բանջարեղենը շատ առողջարար է և պատրաստման անհավանական տարբերակների է հարմար: Բացի այդ, կլանում է մնացած բաղադրիչների համն ու հոտը, ինչը հնարավորություն է տալիս այն օգտագործել գրեթե ցանկացած ուտեստում: Ես մի փոքր փոփոխեցի ավանդական մսով բաղադրատոմսը՝ դդմիկ ավելացնելով: Զարմանալի բան ստացվեց:
Այս ուտեստը պատրաստելու համար կարող եք օգտագործել ցանկացած միս՝ հավ, հնդկահավ, խոզի կամ տավարի միս: Իսկ մնացած բաղադրիչները դուք անպայման կգտնեք տանը: Բանջարեղենով այս ուտեստը կարող եք մատուցել որպես առանձին ուտեստ կամ դրա համար պատրաստել ամառային թարմ աղցան:
Միսը բանջարեղենով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Միս 0,5 կգ
- Դդմիկ 1 հատ
- Գազար 1 հատ
- Սոխ 3 հատ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
- Ջուր 150 մլ
- Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
Միսը բանջարեղենով. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ միսը և բաժանել մասերի: Տապակել այն յուղով, թույլ կրակի վրա, մինչև ոսկեգույն դառնա: Դա կտևի մոտ 5-7 րոպե:
- Ջուր լցնել կաթսայի մեջ, ծածկել այն և եփել:
- Թռչնամսին պետք է 10-12 րոպե, հորթի միսը 30-35 րոպե, խոզի միսը՝ 20-25 րոպե:
- Կտրել գազարը օղակներով և սոխը՝ կիսաօղակներով:
- Բանջարեղենը ավելացնել մսին, ապա՝ աղը, պղպեղը և համեմել համեմունքներով:
- Խառնել և եփ գալ ևս 10 րոպե, ծածկված, երբեմն խառնելով:
- Կտրել դդմիկը խոշոր կտորներով և լցնել կաթսայի մեջ:
- Ճաշատեսակը համեմել աղով և եփել մինչև փափկի, ևս մոտ 10 րոպե:
Ես կարող եմ վստահորեն շոգեխաշած բանջարեղենն ամառային ուտեստ անվանել: Այն ավելի լավ է համտեսվում, երբ ցուրտ է:
Եթե ցանկանում եք այն էլ ավելի հագեցնող դարձնել, դրան ավելացրեք կարտոֆիլ: Դրա համար նախ պետք է կարտոֆիլը եփել մինչև կիսաեփ վիճակ, իսկ հետո եփել մնացած բաղադրիչների հետ տապակի մեջ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հայկական խաշլամա շարովի