Միսը բանջարեղենով. Հաճելի համով և հոտով կգոհացնի գուրմաններին

Միսը բանջարեղենով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Միսը բանջարեղենով. Հաճելի համով և հոտով կգոհացնի գուրմաններին

Ինչու են տնային տնտեսուհիները սիրում դդմիկը: Իհարկե, այս սեզոնային բանջարեղենը շատ առողջարար է և պատրաստման անհավանական տարբերակների է հարմար: Բացի այդ, կլանում է մնացած բաղադրիչների համն ու հոտը, ինչը հնարավորություն է տալիս այն օգտագործել գրեթե ցանկացած ուտեստում: Ես մի փոքր փոփոխեցի ավանդական մսով բաղադրատոմսը՝ դդմիկ ավելացնելով: Զարմանալի բան ստացվեց:

Այս ուտեստը պատրաստելու համար կարող եք օգտագործել ցանկացած միս՝ հավ, հնդկահավ, խոզի կամ տավարի միս: Իսկ մնացած բաղադրիչները դուք անպայման կգտնեք տանը: Բանջարեղենով այս ուտեստը կարող եք մատուցել որպես առանձին ուտեստ կամ դրա համար պատրաստել ամառային թարմ աղցան:

Միսը բանջարեղենով

Միսը բանջարեղենով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Միս 0,5 կգ
  • Դդմիկ 1 հատ
  • Գազար 1 հատ
  • Սոխ 3 հատ
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
  • Ջուր 150 մլ
  • Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

Միսը բանջարեղենով

Միսը բանջարեղենով

Միսը բանջարեղենով. Պատրաստման եղանակը

  1. Լվանալ միսը և բաժանել մասերի: Տապակել այն յուղով, թույլ կրակի վրա, մինչև ոսկեգույն դառնա: Դա կտևի մոտ 5-7 րոպե:
  2. Ջուր լցնել կաթսայի մեջ, ծածկել այն և եփել:
  3. Թռչնամսին պետք է 10-12 րոպե, հորթի միսը 30-35 րոպե, խոզի միսը՝ 20-25 րոպե:
  4. Կտրել գազարը օղակներով և սոխը՝ կիսաօղակներով:
  5. Բանջարեղենը ավելացնել մսին, ապա՝ աղը, պղպեղը և համեմել համեմունքներով:
  6. Խառնել և եփ գալ ևս 10 րոպե, ծածկված, երբեմն խառնելով:
  7. Կտրել դդմիկը խոշոր կտորներով և լցնել կաթսայի մեջ:
  8. Ճաշատեսակը համեմել աղով և եփել մինչև փափկի, ևս մոտ 10 րոպե:

Միսը բանջարեղենով

Ես կարող եմ վստահորեն շոգեխաշած բանջարեղենն ամառային ուտեստ անվանել: Այն ավելի լավ է համտեսվում, երբ ցուրտ է:

Եթե ​​ցանկանում եք այն էլ ավելի հագեցնող դարձնել, դրան ավելացրեք կարտոֆիլ: Դրա համար նախ պետք է կարտոֆիլը եփել մինչև կիսաեփ վիճակ, իսկ հետո եփել մնացած բաղադրիչների հետ տապակի մեջ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հայկական խաշլամա շարովի

Խնդրում ենք Գնահատեք