Միս խնջույքի համար. Ընտանեկան հավաքույթի աներևակայելի համեղ և անուշաբույր ուտեստ
Այս ուտեստը հաճախ ռեստորաններում մատուցում են «Մսի մեդալյոններ» անվամբ:
Պատրաստելը հեշտ է և պարզ, միսը ստացվում է, շատ հյութեղ, փափուկ և հարուստ համով: Եթե դուք սա դա դեռ չեք փորձել, ապա անպայման պատրաստեք, բաղադրատոմսը պարզապես գլուխգործոց է:
Միս խնջույքի համար. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Խոզի մեջքի փափուկ միս 600 գ
- Անանասի պահածո 6 շերտ
- Անկորիզ ձիթապտուղ 8 հատ
- Չորացրած սխտոր 1 թեյի գդալ
- Չոր աջիկա 1 թեյի գդալ
- Աղ և պղպեղ` ըստ ճաշակի
- Կոշտ պանիր 150 գ
Միս խնջույքի համար. Պատրաստման եղանակը
- Առաջին քայլը միսը պատրաստելն է, այն պետք է կտրել մատի հաստության շերտերով: Դրանից հետո դրանք պետք է ծեծել, տալով հնարավորինս կլոր ձև:
- Աղ անել ծեծված միսը և վրան ցանել համեմունքներ: Պատրաստի միսը դնել փայլաթիթեղով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա և շրջել այն: Մյուս կողմից նույնպես աղ ու պղպեղ անել, ավելացնել նաև մյուս բոլոր համեմունքները:
- Դրանից հետո քերել պանիրը, մսի մեջտեղում դնել մի փոքրիկ պտղունց պանիր: Այժմ արքայախնձորը դնել պանրի վրա, որպեսզի պանիրը լինի արքայախնձորի օղակի մեջտեղում:
- 15-20 րոպեով դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոց: Դրանից հետո հանել, ձիթապտուղը դնել յուրաքանչյուր մսի կտորի կենտրոնում, շաղ տալ պանիր և տապակը կրկին դնել ջեռոցում, որպեսզի պանիրը հալվի և ոսկեգույն դառնա:
Միս խնջույքի համար պատրաստ է: Նման միսը միշտ ստացվում է շատ հյութալի և կարևոր է, որ բաղադրատոմսով պատրաստելու դեպքում այն կստացվի, ինչպես պետք է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ լանգետ