Մսի փաթեթներ. Արագ պատրաստվող համեղ ուտեստ
Խոզապուխտը բազմակողմանի հավելում է ինչպես մսի, այնպես էլ բանջարեղենային ուտեստների համար: Հյութեղ ու փխրուն տապակած խոզապուխտը նույնիսկ սովորական կոտլետը կդարձնի ավելի համեղ: Ինքներդ կհամոզվեք:
Մսի փաթեթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Խոզի միս 300 գ
- Սոխ 100 գ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
- Խոզապուխտ 150 գ
- Ձու 2 հատ
Մսի փաթեթներ. Պատրաստման եղանակը
- Խոզի միսը կտրել խորանարդներով, մաքրել կեղևից և կտրել սոխը: Բաղադրիչներն աղալ մսաղացով:
- Այնուհետև աղ ու պղպեղ անել աղացած մսին և լավ խառնել ամեն ինչ:
- Մոտ 300 մլ ծավալով երկու ձևամանների մեջ շարել խոզապուխտը այնպես, որ դրանք ծածկեն ինչպես հատակը, այնպես էլ կողմերը: Ձևամանները կիսով չափ լցնել աղացած մսով:
- Դրանում փոքր փորվածքներ անել, որոնց մեջ մեկական ձու կոտրել:
- Ձվի վրա աղ անել, վերևից զգուշորեն ծածկել աղացած մսով: Ցանկալի է, որ դեղնուցը մնա ամբողջական:
- Աղացած միսը ծածկել Խոզապուխտով: Թխել մսի փաթեթները ջեռոցում `190-200 աստիճանով, 40-50 րոպե:
Ուտեստի պատրաստ լինել ստուգելը շատ պարզ է. Խոզապուխտը պետք է լինի շագանակագույն և մաքուր հյութով: Եփելուց հետո ուտեստը զգուշորեն տեղափոխել այլ ափսեի վրա և մատուցել տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խոզի միսը ջեռոցում