Մսով բլիթներ. Արագ, համեղ ու հագեցնող նախաճաշ
Կեֆիրով բլիթները միշտ չէ, որ պետք է քաղցր լինեն: Պատրաստեք դրանք դդմիկով կամ մսով, և դասական նախաճաշից այս ուտեստը վերածվում է համեղ ընթրիքի:
Մսով նրբաբլիթների բաղադրատոմսը օգտակար է այն դեպքում, եթե մի քիչ աղացած միս կամ կեֆիր մնա նախորդ օրվանից: Երբ այդպիսի բլիթները տապակվում են, անհնար է դիմադրել գայթակղությանը. Դրանք այնքան բուրավետ են, որ բոլորն ուզում են անմիջապես ուտել: Հետևաբար, ավելի լավ է ճաշ պատրաստելիս ձեր ընտանիքին ուղարկել զբոսանքի:
Մսով բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Կեֆիր 0,5 լ
- Ձու 1 հատ
- Ցորենի ալյուր 1 բաժակ
- Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սոդա 1 պտղունց
- Խոզի միս աղացած 250 գ
- Արևածաղկի ձեթ 4 ճաշի գդալ
- Սոխ 1 հատ
Մսով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
- Խառնել կեֆիրն ու ձուն: Մանրացված ալյուրը լցնել մաս-մաս, ապա ավելացնել աղ, շաքար, սոդա և խառնել բլենդերով:
- Աղացած մսին մի փոքր աղ անել (մի մոռացեք, որ խմորի մեջ նույնպես աղ կա), ավելացնել մանրացված սոխը:
- Խառնել խմորը և աղացած միսը, լավ խառնեք:
- Տապակած թավայի մեջ տաքացնել բուսական յուղը, տապակել բլիթները երկու կողմերից: Դնել պատրաստված բլիթները անձեռոցիկի վրա, դա կլանի ավելորդ ճարպը:
Այս բլիթները լավ են համադրվում մածունով կամ թթվասերով սոուսի հետ, առատ կանաչեղենով: Ամբողջ ընտանիքը շատ կսիրի այս ընթրիքը, այնպես որ անպայման պահպանեք բաղադրատոմսը:
Մսով բլիթները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Եթերային ալադիներ պատրաստեք մեր բաղադրատոմսով