Հագեցնող ընթրիքի կամ ճաշի համար կարող եք արագ պատրաստել մսով բլիթներ և ուրախացնել ընտանիքի անդամներին:
Ժամանակակից տեխնոլոգիաների շնորհիվ հեշտությամբ կարող ենք իմանալ, թե ինչպես են հացը պատրաստում տարբեր երկրներում։ Մեծ թվով ժողովուրդներ նախընտրում են սովորական հացը փոխարինել այսպիսի բլիթներով։
Մեքսիկայում այս խմորեղենը կոչվում է տորտիլլա, Հնդկաստանում՝ Ռոտի։ Այս հացամթերքի սկզբունքը պարզ է՝ ցանկացած միջուկը դրվում է խմորի շերտի մեջ։
Այնուամենայնիվ, համեղ ուտեստ պատրաստելու համար պետք է ուշադիր լինել բլիթի հարցում։ Արժե սովորել, թե ինչպես պատրաստել բլիթներն ինքնուրույն:
Մսով բլիթներ. Բաղադրիչները
_ալյուր — 250 գ
_գազար — 1 հատ
_սպիտակաձավար — 250 գ
_սոխ — 1 հատ
_աղ — 1,5 թեյի գդալ
_քրքում — 1/4 թեյի գդալ
_ջուր — 330 մլ
_պապրիկա — 1/2 թեյի գդալ
_չոր խմորիչ — 1 թեյի գդալ
_աղացած սև պղպեղ — 1/2 թեյի գդալ
_շաքարավազ — 1/2 թեյի գդալ
_աղացած տավարի միս — 350 գ
_բուսական յուղ — 30 մլ
Մսով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Ալյուրը խառնել ձավարի և մի գդալ աղի հետ, առանձին խառնել խմորիչը շաքարավազի հետ։
_Խմորիչի վրա լցնել տաք ջուր, հեղուկը մի կողմ դնել 5 րոպե, թթխմոր ստեղծել։ Թթխմորը լցնել ալյուրի խառնուրդի մեջ, հունցել խմոր։
_Ձևավորված գնդիկը յուղել 10 մլ բուսական յուղով, ծածկել թաղանթով, սպասել մինչև խմորը բարձրանա։
_Այդ պահին տավարի աղացած միսը մի փոքր ձեթով տապակել։
_Սոխը մանր կտրատել, լցնել աղացած մսին, եփել մինչև փափկի։ Գազարը մանրացնել քերիչի միջին ատամներով, լցնել սոխի և աղացած մսի խառնուրդի մեջ։
_Միջուկի վրա լցնել աղ, սև պղպեղ, պապրիկա և քրքում, բաղադրիչները լավ խառնել։ Մինչ միջուկը սառչում է, խմորը հունցել և բաժանել 6 հավասար մասերի։
_Բուլկիները ծածկել սրբիչով, թողնել ևս 5 րոպե։ Այնուհետև գնդիկները գրտնակել բլիթների նման, մեջը դնել միջուկը:։
_Խմորով միջուկը փակել, բլիթները ծածկած թողնել ևս 5 րոպե։
_Բլիթները գրտնակել 4-5 մմ հաստությամբ և թավայի չափին հավասար տրամագծով։
_Տապակել բլիթները յուրաքանչյուր կողմից մինչև ոսկե դարչնագույնը միջին կրակի վրա:
Խորհուրդ ենք տալիս յուրաքանչյուրին քսել հալած կարագ։
Այս ուտեստը կարելի է պատրաստել ոչ միայն մսով, այլև պանրով, կանաչիներով և բանջարեղենով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ խաչապուրի թավայի մեջ