Մսով բլիթներ. Կարող եք շատ հաճախ պատրաստել և երբեք չեք ձանձրանա այս համից

Մսով բլիթներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Հագեցնող ընթրիքի կամ ճաշի համար կարող եք արագ պատրաստել մսով բլիթներ և ուրախացնել ընտանիքի անդամներին:

Ժամանակակից տեխնոլոգիաների շնորհիվ հեշտությամբ կարող ենք իմանալ, թե ինչպես են հացը պատրաստում տարբեր երկրներում։ Մեծ թվով ժողովուրդներ նախընտրում են սովորական հացը փոխարինել այսպիսի բլիթներով։

Մեքսիկայում այս խմորեղենը կոչվում է տորտիլլա, Հնդկաստանում՝ Ռոտի։ Այս հացամթերքի սկզբունքը պարզ է՝ ցանկացած միջուկը դրվում է խմորի շերտի մեջ։

Այնուամենայնիվ, համեղ ուտեստ պատրաստելու համար պետք է ուշադիր լինել բլիթի հարցում։ Արժե սովորել, թե ինչպես պատրաստել բլիթներն ինքնուրույն:

Մսով բլիթներ

Մսով բլիթներ. Բաղադրիչները

_ալյուր — 250 գ

_գազար — 1 հատ

_սպիտակաձավար — 250 գ

_սոխ — 1 հատ

_աղ — 1,5 թեյի գդալ

_քրքում — 1/4 թեյի գդալ

_ջուր — 330 մլ

_պապրիկա — 1/2 թեյի գդալ

_չոր խմորիչ — 1 թեյի գդալ

_աղացած սև պղպեղ — 1/2 թեյի գդալ

_շաքարավազ — 1/2 թեյի գդալ

_աղացած տավարի միս — 350 գ

_բուսական յուղ — 30 մլ

Մսով բլիթներ Մսով բլիթներ

Մսով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Ալյուրը խառնել ձավարի և մի գդալ աղի հետ, առանձին խառնել խմորիչը շաքարավազի հետ։

_Խմորիչի վրա լցնել տաք ջուր, հեղուկը մի կողմ դնել 5 րոպե, թթխմոր ստեղծել։ Թթխմորը լցնել ալյուրի խառնուրդի մեջ, հունցել խմոր։

_Ձևավորված գնդիկը յուղել 10 մլ բուսական յուղով, ծածկել թաղանթով, սպասել մինչև խմորը բարձրանա։

_Այդ պահին տավարի աղացած միսը մի փոքր ձեթով տապակել։

_Սոխը մանր կտրատել, լցնել աղացած մսին, եփել մինչև փափկի։ Գազարը մանրացնել քերիչի միջին ատամներով, լցնել սոխի և աղացած մսի խառնուրդի մեջ։

_Միջուկի վրա լցնել աղ, սև պղպեղ, պապրիկա ​​և քրքում, բաղադրիչները լավ խառնել։ Մինչ միջուկը սառչում է, խմորը հունցել և բաժանել 6 հավասար մասերի։

_Բուլկիները ծածկել սրբիչով, թողնել ևս 5 րոպե։ Այնուհետև գնդիկները գրտնակել բլիթների նման, մեջը դնել միջուկը:։

_Խմորով միջուկը փակել, բլիթները ծածկած թողնել ևս 5 րոպե։

_Բլիթները գրտնակել 4-5 մմ հաստությամբ և թավայի չափին հավասար տրամագծով։

_Տապակել բլիթները յուրաքանչյուր կողմից մինչև ոսկե դարչնագույնը միջին կրակի վրա:

Մսով բլիթներ

Խորհուրդ ենք տալիս յուրաքանչյուրին քսել հալած կարագ։

Այս ուտեստը կարելի է պատրաստել ոչ միայն մսով, այլև պանրով, կանաչիներով և բանջարեղենով։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ խաչապուրի թավայի մեջ

 

Խնդրում ենք Գնահատեք