Մսով կարկանդակ Նուռ, որի բաղադրատոմսը կարող եմ վստահաբար խորհուրդ տալ ընկերներիս՝ բավական պարզ է:
Բացի այդ, նման կարկանդակներն էկզոտիկ ու միշտ ախորժելի տեսք ունեն:
Տնական շերտավոր խմորն իմ թուլությունն է: Երբ ես տրամադրություն ունեմ, թխում եմ քաղցր գեղեցիկ կարկանդակներ: Իսկ երբ ժամանակը քիչ է, ես նախընտրում եմ արագ պատրասվող կարկանդակը մսով և շերտավոր խմորով
Մսով կարկանդակ Նուռ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Աղացած տավարի միս 250 գ
_Շերտավոր խմոր առանց խմորիչի 500 գ
_Ձու 1 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Աղ 0,25 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
Մսով կարկանդակ Նուռ. Պատրաստման եղանակը
_Կարկանդակներ պատրաստելու համար վերցնել աղացած խոզի և տավարի միս: Լցնել մանրացված սոխը դրա մեջ, համեմել աղով և պղպեղով, լավ խառնել:
_Վերցրեք պատրաստի շերտավոր խմոր առանց խմորիչի: Գրտնակել այն բարակ շերտով և կտրել 10 X 10 սմ քառակուսիներ:
_Աղացած մսից փոքր գնդիկներ պատրաստել։ Յուրաքանչյուր գնդիկ դնել խմորի քառակուսիների կենտրոնում:
_Քաշել քառակուսիների եզրերը վերև և միացնել: Տեղադրել կարկանդակները յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա՝ կարերը ներքև:
_Պատրաստի գնդիկներին հարած ձու քսել: Դանակով յուրաքանչյուր կարկանդակի գագաթին կտրվածքներ կատարել, որպեսզի թերթիկներ ստացվեն: Ձևավորել դրանք:
_Թխել ուտեստը 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե:
Մատուցել շերտավոր խմորեղենով կարկանդակները կետչուպով և մանանեխով: Աղացած մսին կարող եք ավելացնել մանրացված համեմ կամ այլ կանաչիներ:
Ընդհանուր առմամբ, ուտեստը բավականին պարզ է, բայց շատ հետաքրքիր: Հաշվի առնելով, որ իմ սառցարանում միշտ շերտավոր խմոր կա, ես գոնե շաբաթը մեկ այս կարկանդակներից եմ պատրաստում:
Մսով կարկանդակ Նուռը պատրաստ է։
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Մսով պիրոգ