Տարբեր երկրների խոհանոցներն ունեն մսով կարկանդակ պատրաստելու իրենց ձևը։ Հաճախ դրանց թխելու բաղադրատոմսը տարբերվում է մթերքների, չափերի և պատրաստման եղանակով:
Այժմ ոչ բոլորն են սիրում կարկանդակներ պատրաստել, քանի որ դա համարում են աշխատատար ու երկար գործ։ Բայց կան արագ կարկանդակ թխելու բաղադրատոմսեր, որոնց մասին դուք պետք է իմանաք:
Մսով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ ալյուր — 250 գ
_ հավի ձու — 2 հատ
_ կաթ — 90 մլ
_ կարտոֆիլ — 1 հատ
_ կարագ — 25 գ
_ սոխ — 1 հատ
_ շաքար — 1 թեյի գդալ
_ աղացած միս — 350 գ
_ աղ — 1 թեյի գդալ
_ կիտրոնաթթու — 1 պտղունց
_ սոդա — 0,5 թեյի գդալ
Մսով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_ Միացնում ենք ալյուրը, կիտրոնաթթուն, կես թեյի գդալ աղ և մեկ գդալ շաքարավազ։ Խառնուրդին ավելացնել սոդա, մանրակրկիտ խառնել։
_ Կաթը լցնել ալյուրի ափսեի մեջ, կոտրել ձուն։ Կարագը հալեցնում ենք միկրոալիքային վառարանում և ավելացնել զանգվածին։
_ Գդալով խառնել բաղադրիչները, այնուհետև խմորը ձեռքով հունցել այնքան, մինչև այն առաձգական լինի և չկպչի։
_ Խմորը դնել տոպրակի մեջ, կես ժամ պահել սառը տեղում։
_ Կարտոֆիլը և սոխը մաքրել, կտրատել փոքր խորանարդիկներով։
_ Բանջարեղենը խառնել աղացած մսին, միջուկին ավելացնել համեմունքներ ըստ ճաշակի։
_ Խմորը պետք է գրտնակել 1-2 մմ հաստությամբ մեծ բարակ շերտով և տեղափոխել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։
_ Շերտի մի կողմում, մի քանի սմ եզրերին չհասնելով տարածել մսային միջուկը։ Մյուս կողմի խմորով ծածկել աղացած միսը, ամրացնել եզրերը։
_ Կարկանդակի մեջտեղում խմորի վրա անցք բացեք։ Խմորին քսել հարած ձու:
_ 180 աստիճանով տաքացված ջեռոցում կես ժամ թխել մսով կարկանդակը։
Արդյունքը հիանալի պիրոգ է, որը հարմար է ընկերներական հավաքույթների կամ ընտանեկան ընթրիքի համար։ Կարևոր է, որ չմոռանաք թխելուց հետո կարկանդակի երեսը յուղել բուսական յուղով, այդպես այն կլինի ավելի բուրավետ և հյութալի։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Պիրոգ Քիշ լորեն