Արագ խմորից պատրաստված մսով կարկանդակ. Քիչ խմոր և առատ հյութալի լցոն, այն է, ինչ պետք է հաճելի ընթրիքի համար

մսով կարկանդակ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Տարբեր երկրների խոհանոցներն ունեն մսով կարկանդակ պատրաստելու իրենց ձևը։ Հաճախ դրանց թխելու բաղադրատոմսը տարբերվում է մթերքների, չափերի և պատրաստման եղանակով:

Այժմ ոչ բոլորն են սիրում կարկանդակներ պատրաստել, քանի որ դա համարում են աշխատատար ու երկար գործ։ Բայց կան արագ կարկանդակ թխելու բաղադրատոմսեր, որոնց մասին դուք պետք է իմանաք:

մսով կարկանդակ

Մսով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ ալյուր — 250 գ

_ հավի ձու — 2 հատ

_ կաթ — 90 մլ

_ կարտոֆիլ — 1 հատ

_ կարագ — 25 գ

_ սոխ — 1 հատ

_ շաքար — 1 թեյի գդալ

_ աղացած միս — 350 գ

_ աղ — 1 թեյի գդալ

_ կիտրոնաթթու — 1 պտղունց

_ սոդա — 0,5 թեյի գդալ

մսով կարկանդակ

Մսով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_ Միացնում ենք ալյուրը, կիտրոնաթթուն, կես թեյի գդալ աղ և մեկ գդալ շաքարավազ։ Խառնուրդին ավելացնել սոդա, մանրակրկիտ խառնել։

_ Կաթը լցնել ալյուրի ափսեի մեջ, կոտրել ձուն։ Կարագը հալեցնում ենք միկրոալիքային վառարանում և ավելացնել զանգվածին։

_ Գդալով խառնել բաղադրիչները, այնուհետև խմորը ձեռքով հունցել այնքան, մինչև այն առաձգական լինի և չկպչի։

_ Խմորը դնել տոպրակի մեջ, կես ժամ պահել սառը տեղում։

_ Կարտոֆիլը և սոխը մաքրել, կտրատել փոքր խորանարդիկներով։

_ Բանջարեղենը խառնել աղացած մսին, միջուկին ավելացնել համեմունքներ ըստ ճաշակի։

_ Խմորը պետք է գրտնակել 1-2 մմ հաստությամբ մեծ բարակ շերտով և տեղափոխել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։

_ Շերտի մի կողմում, մի քանի սմ եզրերին չհասնելով տարածել մսային միջուկը։ Մյուս կողմի խմորով ծածկել աղացած միսը, ամրացնել եզրերը։

_ Կարկանդակի մեջտեղում խմորի վրա անցք բացեք։ Խմորին քսել հարած ձու:

_ 180 աստիճանով տաքացված ջեռոցում կես ժամ թխել մսով կարկանդակը։

մսով կարկանդակ

Արդյունքը հիանալի պիրոգ է, որը հարմար է ընկերներական հավաքույթների կամ ընտանեկան ընթրիքի համար։ Կարևոր է, որ չմոռանաք թխելուց հետո կարկանդակի երեսը յուղել բուսական յուղով, այդպես այն կլինի ավելի բուրավետ և հյութալի։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Պիրոգ Քիշ լորեն

Խնդրում ենք Գնահատեք