Մսով կարկանդակ. Մեր ընտանեկան բաղադրատոմսով ամեն շաբաթ սա պատրաստում եմ ու երբեք չենք հոգնում

Մսով կարկանդակ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ներկայացնում ենք մսով կարկանդակ պատրաստելու նոր բաղադրատոմս։

Նախկինում այս ուտեստը կարելի էր գտնել միայն հարուստ մարդկանց սեղաններին, իսկ այժմ գրեթե ցանկացած խանութ առաջարկում է նման հյուրասիրություն։

Մսով խմորեղեն պատրաստելու բազմաթիվ բաղադրատոմսեր կան, ինչը հնարավորություն է տալիս զարգացնել խոհարարական հմտությունները:

Մի կաշկանդվեք, սկսեք որքան հնարավոր է շուտ պատրաստել:

Մսով կարկանդակ
Մսով կարկանդակ. Բաղադրիչները

_ 800 գր ալյուր

_ 250 մլ կաթ

_ 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ

_ 400 գ միս

_ 3 սոխ

_ 150 գր կարագ

_ 2 ձու

_ ջուր

_ 1 թեյի գդալ աղ

_ համեմունքներ

Մսով կարկանդակ Մսով կարկանդակ Մսով կարկանդակ
Մսով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_ Խորը ամանի մեջ լցնել 250 մլ ջուր և 250 մլ կաթ։ Ավելացնել մեկ թեյի գդալ աղ և մեկ թեյի գդալ փխրեցուցիչ։ Խառնել բահիկով։

_ Ավելացնել 800 գր ալյուր։ Բաղադրիչները խառնել ամանի մեջ։ Սկզբում բահիկով, իսկ հետո ձեռքերով հունցեք։

_ Խմորը տեղափոխել պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ և թողնել 1 ժամ։ Փաթաթել խոհանոցային սրբիչով:

_ 400 գ միսը խառնել մանր կտրատած սոխի հետ։ Աղ ավելացնել ըստ ճաշակի: Խառնել բաղադրիչները և բաժանել 4 մասի։

_ Վերադառնանք խմորին, այն կտրատել 4 մասի, գնդիկներ անել:

_ Յուրաքանչյուրը բարակ շերտով գրտնակել, ալյուր ցանել։

_ Այս քանակի մթերքներից ստանում ենք երկու լիարժեք կարկանդակ։

_ Կարագը հալեցնել միկրոալիքային վառարանում և խմորի մի շերտը յուղել։

_ Մսի 1/4-ը տարածել, հավասարաչափ բաշխել ամբողջ մակերեսով։

_ Դրա վրա դնել խմորի երկրորդ բարակ շերտը։ Կրկին յուղեք կարագով։

_ Ստացվածը ոլորել ռուլետի նման, իսկ հետո այն փաթաթել խխունջի տեսքով։

_ Խխունջը դնել պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ և 20 րոպեով դնել սառնարանում։

_Նույն կերպ պատրաստենք նաև երկրորդ կարկանդակը։

_ Տոպրակից հանած խխունջը զգուշորեն գրտնակել և վրան քսել հավի ձու: Վերջում պատառաքաղով նախշեր անել վրան։

_ Թխել նախապես 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ մինչև ոսկե դարչնագույնը։

Մսով կարկանդակ

Ճաշատեսակը պատրաստ է։ Մաղթում ենք բոլորիդ բարի ախորժակ և խոհարարական հաջողություններ։

Տեսանյութ

Մսով պիրոգ

Խնդրում ենք Գնահատեք