Ներկայացնում ենք մսով կարկանդակ պատրաստելու նոր բաղադրատոմս։
Նախկինում այս ուտեստը կարելի էր գտնել միայն հարուստ մարդկանց սեղաններին, իսկ այժմ գրեթե ցանկացած խանութ առաջարկում է նման հյուրասիրություն։
Մսով խմորեղեն պատրաստելու բազմաթիվ բաղադրատոմսեր կան, ինչը հնարավորություն է տալիս զարգացնել խոհարարական հմտությունները:
Մի կաշկանդվեք, սկսեք որքան հնարավոր է շուտ պատրաստել:
Մսով կարկանդակ. Բաղադրիչները
_ 800 գր ալյուր
_ 250 մլ կաթ
_ 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
_ 400 գ միս
_ 3 սոխ
_ 150 գր կարագ
_ 2 ձու
_ ջուր
_ 1 թեյի գդալ աղ
_ համեմունքներ
Մսով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_ Խորը ամանի մեջ լցնել 250 մլ ջուր և 250 մլ կաթ։ Ավելացնել մեկ թեյի գդալ աղ և մեկ թեյի գդալ փխրեցուցիչ։ Խառնել բահիկով։
_ Ավելացնել 800 գր ալյուր։ Բաղադրիչները խառնել ամանի մեջ։ Սկզբում բահիկով, իսկ հետո ձեռքերով հունցեք։
_ Խմորը տեղափոխել պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ և թողնել 1 ժամ։ Փաթաթել խոհանոցային սրբիչով:
_ 400 գ միսը խառնել մանր կտրատած սոխի հետ։ Աղ ավելացնել ըստ ճաշակի: Խառնել բաղադրիչները և բաժանել 4 մասի։
_ Վերադառնանք խմորին, այն կտրատել 4 մասի, գնդիկներ անել:
_ Յուրաքանչյուրը բարակ շերտով գրտնակել, ալյուր ցանել։
_ Այս քանակի մթերքներից ստանում ենք երկու լիարժեք կարկանդակ։
_ Կարագը հալեցնել միկրոալիքային վառարանում և խմորի մի շերտը յուղել։
_ Մսի 1/4-ը տարածել, հավասարաչափ բաշխել ամբողջ մակերեսով։
_ Դրա վրա դնել խմորի երկրորդ բարակ շերտը։ Կրկին յուղեք կարագով։
_ Ստացվածը ոլորել ռուլետի նման, իսկ հետո այն փաթաթել խխունջի տեսքով։
_ Խխունջը դնել պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ և 20 րոպեով դնել սառնարանում։
_Նույն կերպ պատրաստենք նաև երկրորդ կարկանդակը։
_ Տոպրակից հանած խխունջը զգուշորեն գրտնակել և վրան քսել հավի ձու: Վերջում պատառաքաղով նախշեր անել վրան։
_ Թխել նախապես 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ մինչև ոսկե դարչնագույնը։
Ճաշատեսակը պատրաստ է։ Մաղթում ենք բոլորիդ բարի ախորժակ և խոհարարական հաջողություններ։
Տեսանյութ
Մսով պիրոգ