Հյութեղ միջուկով մինի Մսով կարկանդակը պարզապես հրաշալի նախուտեստ է, որը կարելի է օգտագործել հացի փոխարեն և մատուցել տոնական սեղանին։
Մսով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Տաք կաթ 120 գր
_Տաք ջուր 120 գր
_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Խմորիչ 1 թեյի գդալ
_Բուսական յուղ 50 մլ
_Ալյուր 400 գր
_Աղացած միս 350 գր
_Աղ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_Պանիր 100 գր
_Չերի լոլիկ 6 — 8 հատ
Մսով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Տաք կաթն ու տաք ջուրը խառնել ու ավելացնել խմորիչն ու շաքարավազը, խառնել և թողնել 5 րոպե։
_Ավելացնել աղը, բուսայուղը և մաս-մաս լցնել մաղած ալյուրը։
_Խմորը խառնել, մինչև ամբողջովին հարթ լինի և կպչունությունը վերանա։
_Խմորը ծածկել և թողնել տաք տեղում 1 ժամ։
_Վերցնել ցանկացած աղացած միս, համեմել աղով ըստ ճաշակի և տարբեր համեմունքներով:
_Խմորը յուղաթղթի վրա գրտնակել կլոր շերտով, մի մասի վրա կլորակներ կտրատել։
_Յուրաքանչյուրի վրա դնել աղացած միսը, միջուկով գնդիկներ կազմել։
_Մնացած խմորի վրա հավասար շերտով քսել մնացած աղացած միսը։
_Խմորի եզրով գնդիկները դնել աղացած մսի վրա, ցանել քերած պանիր, շարել լոլիկը և հարած դեղնուց քսել։
_Պատրաստուկը տեղափոխել ջեռոցի տապակի մեջ:
_Թխել 180 աստիճանով մոտ 25-30 րոպե։
Ստացվում է այսպիսի համեղ կարկանդակ մսային միջուկով բաժանված բուլկիներով, այն ձեզ անպայման դուր կգա։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Անչափ համեղ մսով պիրոգ