Մսով կոտլետներ դդմիկի մեջ. Այս ախորժելի խորտիկը դուր կգա թեթև և հագեցնող նախուտեստների բոլոր սիրահարներին: Դդմիկի սեզոնին մեղք է ոչ մի առանձնահատուկ բան չպատրաստելը: Հետաքրքիր բաղադրատոմսերի լայն տեսականիից դժվար է ընտրել մեկը: Եվ այսօր ճաշացանկում մենք ունենք Մսով կոտլետներ դդմիկի մեջ:
Ամեն ինչ շատ պարզ է` դդմիկի օղակները լցնում ենք աղացած մսով և տապակում թավայի մեջ: Չորահացի փշուրենրի շնորհիվ դրանք ունենում են կոշտ կեղև, բայց արժե մի կտոր կծել, և այն անմիջապես հալվում է բերանում: Փորձեք այս հիանալի ուտեստը:
Մսով կոտլետներ դդմիկի մեջ կարելի է տաք մատուցել: Բայց նույնիսկ երբ սառչում են, դրանք ոչ պակաս համեղ կլինեն: Կարելի է յուրաքանչյուր կոտլետի վրա դնել պանրի բարակ կտոր պատրաստման ավարտից 2 րոպե առաջ: Այն հալվում է և դարձնում ուտեստն ավելի համեղ:
Մսով կոտլետներ դդմիկի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- դդմիկ 1 հատ
- խոզի միս 150 գ
- աղացած տավարի միս 150 գ
- ձու 3 հատ
- չորահացի փշրանքներ 100 գ
- սոխ 1 հատ
- տոստի հաց 1-2 հատ
- արևածաղկի ձեթ 100 մլ
- աղ ըստ ճաշակի.
- սև պղպեղ ըստ ճաշակի
Մսով կոտլետներ դդմիկի մեջ. Պատրաստման եղանակը
- Վերցնել մեկ հատ երիտասարդ, միջին չափի դդմիկ, լավ լվանալ և կտրել 1 սմ շերտեր: Կտրեք միջուկը դանակով կամ որևէ կլոր ձևով:
- Ներծծել 1-2 կտոր սպիտակ հաց ջրի կամ կաթի մեջ, քամել և ավելացնել աղացած միսը մանրացված սոխով:
- Հարել 1 ձու, աղ և պղպեղ, մանրակրկիտ խառնել: Կոտլետների համար աղացած միսը լցնել դդմիկի օղակի մեջ: Հարել ձվերը մի պտղունց աղով: Լցնել չորահացի փշուրները առանձին ամանի մեջ:
- Ընկղմեք կոտլետները հերթականությամբ, նախ ձվի, ապա չորահացի փշուրների մեջ:
- Թավայի մեջ լցնել արևածաղկի ձեթ, տապակել կոտլետները երկու կողմից ցածր ջերմության վրա մինչև ոսկե դարչնագույն դառնան: Պատրաստի Մսով կոտլետները դդմիկի մեջ տեղափոխել թղթե սրբիչի վրա` ավելորդ յուղը հեռացնելու համար:
Մսով կոտլետները դդմիկի մեջ պատրաստ են:
Բարի ախորժակ: