Մսով մակարոն. Մենք ձեզ կասենք, թե ինչպես պատրաստել ծովային մակարոնեղեն նոր, ժամանակակից մեկնաբանությամբ։
Մարդիկ բաժանվում են երկու տեսակի՝ կարտոֆիլով կողմնակի ճաշատեսակների սիրահարներ և մակարոնի սիրահարներ։ Ամեն մարդ ինքն է ընտրում իր նախասիրության համեմատ։
Մակարոնեղենը հայտնի է իր բազմակողմանիությամբ։ Այսինքն՝ հսկայական քանակությամբ ուտեստներ համակցվում են այս կողմնակի ճաշատեսակի հետ։ Բացի այդ, իտալացիները կարծում են, որ մակարոնեղենն արդեն իսկ հիանալի սնունդ է։
Մսով մակարոն. Բաղադրիչներ
_ մակարոնեղեն — 400 գ
_ աղ — մի պտղունց
_ աղացած տավարի միս — 400 գ
_ դափնու տերև — 2 հատ
_ սոխ — 1 գլուխ
_ չորացրած սխտոր — կես թեյի գդալ
_ կարմիր քաղցր պղպեղ — 1 հատ
_ չորացրած մաղադանոս — 1/3 թեյի գդալ
_ տոմատի մածուկ — 1 ճաշի գդալ
Մսով մակարոն. Պատրաստման եղանակը
_ Մակարոնեղենը պետք է խաշել մինչև ալ դենտե։ Սոխը մանր խորանարդիկներով կտրատել, դնել թավայի մեջ, լցնել բուսայուղ։
_Կարմիր պղպեղը մաքրել կորիզներից, մանր կտրատել։ Սոխը տապակելուց 7 րոպե հետո տապակի մեջ ավելացնել աղացած միսը, տապակել ուժեղ կրակի վրա, մինչև միսը մուգ գույն ստանա։
_Մակարոնեղենի ջուրը պետք է թողնել հետագա օգտագործման համար:
_ 3 րոպե աղացած միսը տապակելուց հետո միջուկի մեջ լցնել տոմատի մածուկ, աղ, չորացրած սխտոր և մաղադանոս։ Զանգվածը եփել ևս մեկ րոպե, ապա մակարոնեղենի ջուրը լցնել մսի վրա։
_ Դափնու տերևն ու պղպեղը դնել մսի վրա, խառնուրդը կես ժամ եփել կափարիչի տակ։
_ Մակարոնեղենը լցնել պատրաստի զանգվածի վրա, մթերքները խառնել, որ ստացվի միատարր ուտեստի մեջ։
_Ուտեստը շոգեխաշել բառացիորեն ևս 5 րոպե և մատուցել։
Սա հիանալի ընթրիքի բաղադրատոմս է, պարզ և հագեցնող:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Վերմիշելով փլավ