Մսով պիրոգ. Նրբահամ, փափուկ ուտեստ ընթրիքի համար
Ասիական խոհանոցի հագեցնող ու համեղ ուտեստները կարելի է պատրաստել տանը՝ օգտագործելով ծանոթ մթերքներ: Հիմնական նրբությունն է` համեմունքներն ու ճիշտ համադրություն ապահովելը: Արդյունքում կստանաք շատ պարզ և արագ պատրաստվող ուտեստներ, որոնք հյուրերին կզարմացնեն ոչ միայն զարմանալի համով և բույրով, այլև անսովոր տեսքով:
Թվում է, որ այս ուտեստը գրեթե չի տարբերվում սովորական կարկանդակներից, բայց հավատացնում ենք, դա այդքան էլ այդպես չէ:
Մսով պիրոգ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Տավարի միս 400 գ
- Սոխ 2 հատ
- Կեֆիր 1 բաժակ
- Ցորենի ալյուր 4 բաժակ
- Ջուր 1 բաժակ
- Կարագ 200 գ
- Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
- Հավ 1 հատ
- Ձվի սպիտակուց 1 հատ
- Խմորիչ 1 թեյի գդալ
- Քնջութ՝ ըստ ճաշակի
- Չաման՝ ըստ ճաշակի
- Համեմ ՝ ըստ ճաշակի
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի
Մսով պիրոգ. Պատրաստման եղանակը
- Խառնել կեֆիրը, ջուրը, 100 գ հալված կարագը, աղը, շաքարը, սպիտակուցը և խմորիչը: Այժմ ավելացնել ալյուրը և խմորը հունցել:
- Թողնել այն տաք տեղում 1,5 ժամ: Ալյուր ցանել աշխատանքային մակերեսի վրա, վրան դնել խմորը և բաժանեք այն 6 հավասար մասերի, ծածկել դրանք սննդի թաղանթով և սրբիչով:
- Կրկին ալյուրով ցանել աշխատանքային մակերեսի վրա: Վերցնել մի կտոր խմոր, գրտնակել մի մեծ բարակ նրբաբլիթի նման, վրան քսել հալված կարագ: Այժմ խմորը ծալել ակորդեոնի նման, այնուհետև ոլորել պարուրաձև: Նույնն անել ևս երկու բաժին խմորի հետ:
- Մնացած երեք կտոր խմորը նույն կերպ գրտնակել, իսկ հետո կեսի վրա դնել մսի, սոխի և համեմունքների խառնուրդ՝ միջուկը, իսկ այնուհետև փաթաթել այնպես, ինչպես նախորդ՝ առանց միջուկների խմորի դեպքում:
- Ջեռցի տապակի վրա փռել յուղաթուղթ, պերոգը դնել դրա վրա և ձեռքերով սեղմել: Կարկանդակի վրա քսել հարած ձու և շաղ տալ քնջութի սերմերով:
- Թխել մսով կարկանդակը 30 րոպե 190 °C ջերմաստիճանում, իսկ սովորականները` 20 րոպե 200 °C:
Անպայման պատրաստեք այս խմորիչով կարկանդակը, ձեր սննդակարգը բազմազանացնելու համար: Հաշվի առնելով այն, որ գոյություն ունի երկու տեսակի շերտավոր հյուրասիրություն` լցոնով և առանց դրա, դուք կարող եք այն սեղանին մատուցել գրեթե ցանկացած առիթով:
Մսով պիրոգը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մսով համեղ պիրոգ