Այս Մսով պիրոգի առավելությունը ոչ միայն պատրաստման արագության, այլ զարմանալի համի, փափուկ ու փարթամ խմորի մեջ է։
Այն ստացվում է հագեցնող, բուրավետ, բավարար է մեծ ընտանիքի համար։
Մսով պիրոգ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ալյուր 400 գր
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Շաքար 1 թեյի գդալ
_Տաք ջուր կամ տաք կաթ 250 մլ
_Փափկած կարագ 50 գր
_Աղացած միս 400 գր
_Սխտոր, աղ, պղպեղ, համեմունքներ, կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
_Սոխ 2 հատ
_Կարտոֆիլ 4 հատ
Մսով պիրոգ. Պատրաստման եղանակը
_Մաղած ալյուրը խառնել աղի և շաքարի հետ, լցնել տաք կաթի կամ ջրի մեջ, խառնել։
_Ավելացնել փափկած կարագը և խառնել, ստանալ հարթ խմոր:
_Խմորը բաժանել 8 մասի, ծածկել թաղանթով և թողնել սեղանի վրա 20 րոպե։
_Միջուկի համար կարտոֆիլը եփել աղ արած ջրի մեջ, կարագով տրորել և վերածել պյուրեի։
_Աղացած միսը համեմել աղով, պղպեղով, համեմունքներով, տապակել բուսայուղի մեջ, ավելացնել սոխի խորանարդիկներն ու մանր կտրատած սխտորը։
_Ձևամանը կողքերով յուղել և դնել՝ մի շերտ խմոր, վրան քսել կարագ և դնել կարտոֆիլի միջուկը, նորից՝ խմորի մի շերտ կարագով և մսային միջուկ։
_Այսպես՝ հերթագայելով հավաքել ամբողջ պիրոգը:
_Վերջին շերտը խմոր պետք է լինի։
_Քսել հարած դեղնուց և կտրատել բաժիններով, որպեսզի ավելի լավ թխվի։
_Թխել 180 աստիճանով մոտ 35-40 րոպե։
_Մի փոքր թողնել սառչի ձևամանի մեջ և կտորները հանել մատուցման ափսեի վրա։
Այսպիսի հագեցնող ու բուրավետ կարկանդակ կարելի է մատուցել որպես հավելում տարբեր ուտեստների, աղցանների հետ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Անչափ համեղ մսով պիրոգ