Աղացած մսով և կարտոֆիլով ջեռեփուկ. Ախորժելի ու բուրավետ ուտեստը կհագեցնի ընտանիքի բոլոր անդամների քաղցը

մսով և կարտոֆիլով ջեռեփուկ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Առաջարկում ենք պատրաստել աղացած մսով և կարտոֆիլով ջեռեփուկ:

Բաղադրիչների այս դասական համադրությունից դուք կարող եք պատրաստել բազմաթիվ համեղ և բուրավետ ուտեստներ։ Բայց մենք շատ ենք սիրում հենց այս ջեռեփուկը:

Այս ուտեստի համար կարտոֆիլը պետք է ոչ թե կտրատել, այլ տրորել: Սա կարտոֆիլի շերտը դարձնում է շատ նուրբ և փափուկ։ Իսկ քերած պանրի հավելումը տալիս է կծու երանգ և սերուցքային համ։ Բացի այդ, աղացած միսը խառնվում է ոչ միայն սոխի, այլև կանաչ ոլոռի, կանաչիների և երկու տեսակի սոուսի հետ։ Սա թույլ է տալիս, որ մսի շերտը լինի փափուկ և բուրավետ:

Ուտեստը պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է ոչ թե պահածոյացված, այլ թարմ ոլոռ։ Դուք կարող եք սառեցվածը գնել մթերային խանութից: Ի դեպ, կարող եք ընտրել ցանկացած պանիր:

մսով և կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Աղացած մսով և կարտոֆիլով ջեռեփուկ. Բաղադրիչներ

_ Ձիթապտղի յուղ 1 ճաշի գդալ

_ Սոխ 1 հատ

_ Սխտոր 3 պճեղ

_ Կարտոֆիլ 750 գ

_ Կարագ 50 գ

_ Կաթ 0.25 բաժակ

_ Կոշտ պանիր 0,25 բաժակ

_ Տավարի աղացած միս 750 գ

_ Ոլոռ 0.5 բաժակ

_ Ձու 1 հատ

_ Չորահացի փշուրներ 0.75 բաժակ

_ Խորովածի սոուս 0,5 բաժակ

_ Տոմատի սոուս 0.25 բաժակ

_ Մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի

մսով և կարտոֆիլով ջեռեփուկ մսով և կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Աղացած մսով և կարտոֆիլով ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը

_ Սոխը մանր կտրատել և 5 րոպե տապակել ձիթապտղի յուղով տաքացրած կաթսայի մեջ։

_ Այնուհետև ավելացնել ճզմած սխտորը և եփել բաղադրիչները ևս 1 րոպե։

_ Կլպել կարտոֆիլը, մանր կտրատել և խաշել աղ արած ջրի մեջ մինչև փափկի։

_ Քամել ջուրը և կարտոֆիլին ավելացնել 40 գ կարագ և կաթ։ Պատրաստել խյուս:

_ Կարտոֆիլի պյուրեին ավելացնել աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի, քերած պանիր։ Բաղադրիչները լավ խառնել։

_ Աղացած միսը խառնել ձվի, պաքսիմատի, երկու սոուսների, ոլոռի, մանրացրած մաղադանոսի, աղի և պղպեղի հետ, խառնել մթերքները:

_ Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով և հարթ շերտով քսել աղացած միսը, թեթևակի սեղմելով:

_ Ձևամանը դնել նախապես մինչև 180°C տաքացրած ջեռոցում կես ժամ։

_ Հանել ջեռոցից և վրան դնել կարտոֆիլի պյուրեն: Վրան դնել մնացած կարագի կտորները։ Թխել ևս կես ժամ 200°C ջերմաստիճանում։

մսով և կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Աղացած մսով և կարտոֆիլով ջեռեփուկի համար ավելի լավ է օգտագործել խորը երկարավուն կաղապար (11 սմ x 21 սմ, 7 սմ խորություն):
Այնուամենայնիվ, եթե դուք օգտագործում եք տարբեր չափի թավայի, պատրաստման ժամանակը կարող է տարբեր լինել: Ջեռոցը մատուցել տաք վիճակում՝ որպես տաք ուտեստ կամ որպես նախուտեստ՝ սառը վիճակում։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Արագ ու համեղ ընթրիք

Խնդրում ենք Գնահատեք