Առաջարկում ենք պատրաստել աղացած մսով և կարտոֆիլով ջեռեփուկ:
Բաղադրիչների այս դասական համադրությունից դուք կարող եք պատրաստել բազմաթիվ համեղ և բուրավետ ուտեստներ։ Բայց մենք շատ ենք սիրում հենց այս ջեռեփուկը:
Այս ուտեստի համար կարտոֆիլը պետք է ոչ թե կտրատել, այլ տրորել: Սա կարտոֆիլի շերտը դարձնում է շատ նուրբ և փափուկ։ Իսկ քերած պանրի հավելումը տալիս է կծու երանգ և սերուցքային համ։ Բացի այդ, աղացած միսը խառնվում է ոչ միայն սոխի, այլև կանաչ ոլոռի, կանաչիների և երկու տեսակի սոուսի հետ։ Սա թույլ է տալիս, որ մսի շերտը լինի փափուկ և բուրավետ:
Ուտեստը պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է ոչ թե պահածոյացված, այլ թարմ ոլոռ։ Դուք կարող եք սառեցվածը գնել մթերային խանութից: Ի դեպ, կարող եք ընտրել ցանկացած պանիր:
Աղացած մսով և կարտոֆիլով ջեռեփուկ. Բաղադրիչներ
_ Ձիթապտղի յուղ 1 ճաշի գդալ
_ Սոխ 1 հատ
_ Սխտոր 3 պճեղ
_ Կարտոֆիլ 750 գ
_ Կարագ 50 գ
_ Կաթ 0.25 բաժակ
_ Կոշտ պանիր 0,25 բաժակ
_ Տավարի աղացած միս 750 գ
_ Ոլոռ 0.5 բաժակ
_ Ձու 1 հատ
_ Չորահացի փշուրներ 0.75 բաժակ
_ Խորովածի սոուս 0,5 բաժակ
_ Տոմատի սոուս 0.25 բաժակ
_ Մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի
Աղացած մսով և կարտոֆիլով ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը
_ Սոխը մանր կտրատել և 5 րոպե տապակել ձիթապտղի յուղով տաքացրած կաթսայի մեջ։
_ Այնուհետև ավելացնել ճզմած սխտորը և եփել բաղադրիչները ևս 1 րոպե։
_ Կլպել կարտոֆիլը, մանր կտրատել և խաշել աղ արած ջրի մեջ մինչև փափկի։
_ Քամել ջուրը և կարտոֆիլին ավելացնել 40 գ կարագ և կաթ։ Պատրաստել խյուս:
_ Կարտոֆիլի պյուրեին ավելացնել աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի, քերած պանիր։ Բաղադրիչները լավ խառնել։
_ Աղացած միսը խառնել ձվի, պաքսիմատի, երկու սոուսների, ոլոռի, մանրացրած մաղադանոսի, աղի և պղպեղի հետ, խառնել մթերքները:
_ Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով և հարթ շերտով քսել աղացած միսը, թեթևակի սեղմելով:
_ Ձևամանը դնել նախապես մինչև 180°C տաքացրած ջեռոցում կես ժամ։
_ Հանել ջեռոցից և վրան դնել կարտոֆիլի պյուրեն: Վրան դնել մնացած կարագի կտորները։ Թխել ևս կես ժամ 200°C ջերմաստիճանում։
Աղացած մսով և կարտոֆիլով ջեռեփուկի համար ավելի լավ է օգտագործել խորը երկարավուն կաղապար (11 սմ x 21 սմ, 7 սմ խորություն):
Այնուամենայնիվ, եթե դուք օգտագործում եք տարբեր չափի թավայի, պատրաստման ժամանակը կարող է տարբեր լինել: Ջեռոցը մատուցել տաք վիճակում՝ որպես տաք ուտեստ կամ որպես նախուտեստ՝ սառը վիճակում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Արագ ու համեղ ընթրիք