Յուրահատուկ պելմենի. Ծանոթ ուտեստի անսովոր տարբերակ

Յուրահատուկ պելմենի ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Յուրահատուկ պելմենի. Ծանոթ ուտեստի անսովոր տարբերակ

Տնական պելմենիները մեր սիրելի ուտեստներից են: Բայց ինչու՞ չձևափոխել այս համեղ ուտեստը: Ժամանակն է անսովոր բան պատրաստել: Այսօր կներկայացնենք, թե ինչպես պատրաստել պելմենիով ոլորուն ռուլետը տապակի մեջ:

Ճաշատեսակն օրիգինալ է, չնայած պատրաստման եղանակով այն հիշեցնում է ուզբեկական խանում: Բայց մեր բաղադրատոմսը պարունակում է ոչ միայն մսի, այլ նաև գազարի և բրնձի միջուկների լցոնում: Կարևորն է, որ այս ուտեստը հեշտ է պատրաստվում, բացի այդ, դասական աղացած տավարի և պարզ խմորի համադրությունը իսկապես համեմվում է պելմենի նման: Այդ է պատճառը, որ պելմենի կարկանդակն այդքան բուրավետ և հագեցնող է:

Յուրահատուկ պելմենի
Յուրահատուկ պելմենի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ցորենի ալյուր 500 գ
  • Ձու 1 հատ
  • Կաթ 200 մլ
  • Քացախ 1 ճաշի գդալ
  • Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Գազար 1 հատ
  • Սոխ 2 հատ
  • Բրինձ 100 գ
  • Աղացած տավարի միս 500 գ
  • Մաղադանոս 1 փունջ
  • Սև պղպեղ (աղացած) 1 պտղունց
  • Մսի համեմունք 1 պտղունց
  • Ջուր 100 մլ

Յուրահատուկ պելմենի

Յուրահատուկ պելմենի. Պատրաստման եղանակը

  1. Խմորի համար խառնել ալյուրը, ձուն, կաթը, քացախը և 1 ճաշի գդալ  արևածաղկի ձեթ:
  2. Հունցել առաձգական խմոր: Ծածկել այն սրբիչով կամ սննդային թաղանթով և թող մի փոքր «հանգստանա»:
  3. Այդ ընթացքում բրինձը խաշել մինչև կիսաեփ լինի: Հետո կտրել սոխը և կանաչին, գազարը քերել խոշոր քերիչով:
  4. Տապակել 1 սոխը և գազարը: Դրանից հետո խառնել այս բաղադրիչներին ըստ ճաշակի աղ ու համեմունքներ:
  5. Աղացած մսին խառնել մնացած սոխը, աղ և սև պղպեղ անել:
  6. Խմորը բաժանել մի քանի մասի: Յուրաքանչյուր կտորը գրտնակել փոքր ուղղանկյուններով:
  7. Մի կողմում դնել աղացած մսի շերտ, ոլորել այն, դրանից հետո ավելացնել բրնձի և գազարի միջուկները:
  8. Պատրաստել լցոնած խմորով գլանափաթեթներ։ Կտրել ստացված կրկնակի գլանափաթեթը և դրեք այն տապակի մեջ, պարուրաձեւ, շրջանագծով:
  9. Նույնը անել խմորի մնացած մասերի հետ: Արդյունքում պետք է ստացվի խխունջաձև կարկանդակ:
  10. Տապակի մեջ ջուր լցնել և 2 ճաշի գդալ արևածաղկի ձեթ: Ծածկել և եփել տապակի մեջ 30-40 րոպե՝ դանդաղ կրակի վրա:

Յուրահատուկ պելմենի

Լցոնած պելմենիները պատրաստ են: Այս անսովոր ուտեստը կարելի է պատրաստել հանգստյան օրերի համար: Հյուրերն անպայման կզարմանան համերի նման արդյունավետ համադրությունից և գեղեցիկ մատուցումից:

Յուրահատուկ պելմենին պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ պելմենի հեշտ տարբերակ

Խնդրում ենք Գնահատեք