Յուրահատուկ պելմենի. Ծանոթ ուտեստի անսովոր տարբերակ
Տնական պելմենիները մեր սիրելի ուտեստներից են: Բայց ինչու՞ չձևափոխել այս համեղ ուտեստը: Ժամանակն է անսովոր բան պատրաստել: Այսօր կներկայացնենք, թե ինչպես պատրաստել պելմենիով ոլորուն ռուլետը տապակի մեջ:
Ճաշատեսակն օրիգինալ է, չնայած պատրաստման եղանակով այն հիշեցնում է ուզբեկական խանում: Բայց մեր բաղադրատոմսը պարունակում է ոչ միայն մսի, այլ նաև գազարի և բրնձի միջուկների լցոնում: Կարևորն է, որ այս ուտեստը հեշտ է պատրաստվում, բացի այդ, դասական աղացած տավարի և պարզ խմորի համադրությունը իսկապես համեմվում է պելմենի նման: Այդ է պատճառը, որ պելմենի կարկանդակն այդքան բուրավետ և հագեցնող է:
Յուրահատուկ պելմենի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 500 գ
- Ձու 1 հատ
- Կաթ 200 մլ
- Քացախ 1 ճաշի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Գազար 1 հատ
- Սոխ 2 հատ
- Բրինձ 100 գ
- Աղացած տավարի միս 500 գ
- Մաղադանոս 1 փունջ
- Սև պղպեղ (աղացած) 1 պտղունց
- Մսի համեմունք 1 պտղունց
- Ջուր 100 մլ
Յուրահատուկ պելմենի. Պատրաստման եղանակը
- Խմորի համար խառնել ալյուրը, ձուն, կաթը, քացախը և 1 ճաշի գդալ արևածաղկի ձեթ:
- Հունցել առաձգական խմոր: Ծածկել այն սրբիչով կամ սննդային թաղանթով և թող մի փոքր «հանգստանա»:
- Այդ ընթացքում բրինձը խաշել մինչև կիսաեփ լինի: Հետո կտրել սոխը և կանաչին, գազարը քերել խոշոր քերիչով:
- Տապակել 1 սոխը և գազարը: Դրանից հետո խառնել այս բաղադրիչներին ըստ ճաշակի աղ ու համեմունքներ:
- Աղացած մսին խառնել մնացած սոխը, աղ և սև պղպեղ անել:
- Խմորը բաժանել մի քանի մասի: Յուրաքանչյուր կտորը գրտնակել փոքր ուղղանկյուններով:
- Մի կողմում դնել աղացած մսի շերտ, ոլորել այն, դրանից հետո ավելացնել բրնձի և գազարի միջուկները:
- Պատրաստել լցոնած խմորով գլանափաթեթներ։ Կտրել ստացված կրկնակի գլանափաթեթը և դրեք այն տապակի մեջ, պարուրաձեւ, շրջանագծով:
- Նույնը անել խմորի մնացած մասերի հետ: Արդյունքում պետք է ստացվի խխունջաձև կարկանդակ:
- Տապակի մեջ ջուր լցնել և 2 ճաշի գդալ արևածաղկի ձեթ: Ծածկել և եփել տապակի մեջ 30-40 րոպե՝ դանդաղ կրակի վրա:
Լցոնած պելմենիները պատրաստ են: Այս անսովոր ուտեստը կարելի է պատրաստել հանգստյան օրերի համար: Հյուրերն անպայման կզարմանան համերի նման արդյունավետ համադրությունից և գեղեցիկ մատուցումից:
Յուրահատուկ պելմենին պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ պելմենի հեշտ տարբերակ