Նուշով տորթ. Շվեդական հայտնի աղանդերի յուրահատուկ տարբերակ

Նուշով տորթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Քույրս անընդհատ գովում էր հայտնի շվեդական նուշով տորթը: Վերջապես, ես որոշեցի փորձել այս հանրաճանաչ նրբությունը: Պարզվում է, որ սա ճշմարտություն է, աղանդերը շատ համեղ է: Բայց ինչո՞ւ գնել, եթե ինքներդ կարող եք պատրաստել:

Իմ բաղադրատոմսով տնական շվեդական նուշով տորթը շատ ավելի լավը ստացվեց: Բուսական յուղը փոխարինեցի կարագով և ավելացրեցի ավելի շատ ընկույզներ:

Նուրբ տորթերը պատրաստվում են նուշի ալյուրից և սպիտակուցներից: Եթե ​​պատրաստի ալյուր չունեք, կարող եք պարզապես մանրացնել միջուկները: Ձեր թխվածքը կունենա պայծառ ընկուզային բույր: Կրեմի համը կլրացնի ընդհանուր տպավորությունը:

Նուշով տորթ

Նուշով տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ձվի սպիտակուցներ 150 գ

_Շաքարավազ 180 գ

_Նուշի ալյուր 150 գր

_Ձվի դեղնուց 100 գ

_Սերուցք 100 մլ

_Կարագ 175 գ

_Նուշի թերթիկներ 50 գ

Նուշով տորթ

Նուշով տորթ

Նուշով տորթ. Պատրաստման եղանակը

_Սպիտակուցները հարել մինչև ամուր փրփուրը: Հարելիս ավելացնել 120 գ շաքար: Երբ խառնուրդը թանձրանա, ավելացնել նուշի ալյուրը և զգուշորեն խառնել սպիտակուցներին: Խառնուրդը լցնել խմորեղենի տոպրակի մեջ:

_Յուղաթղթի թերթիկի վրա խմորով նկարեք 21 սմ տրամագծով երկու շրջան և տեղափոխեք դրանք ջեռոցի տապակի մեջ և բեզեով պարուրաձև լցոնեք շերտի համար:

_Ջեռոցը տաքացնել 160 աստիճանով և շերտերը թխել 25 րոպե: Դրանք պետք է թույլ շագանակագույն լինեն:

_Կաթսայի մեջ խառնել ձվի դեղնուցները, յուղալի սերուցքը (33%) և 60 գ շաքարավազը: Տեղադրեք տարան միջին կրակի վրա և անընդհատ խառնելով, կրեմը հասցնել հեղուկ խտացրած կաթի վիճակի (մոտ 80 աստիճան):

_Ծածկել զանգվածը թաղանթով այնպես, որ շփվի մակերեսին և թող ամբողջովին սառչի: Դրանից հետո հարիչով հարել զանգվածը, ընթացքում ավելացնել փափկած կարագ և հասցնել միատարր վիճակի:

_Կրեմի կեսը քսել շերտի վրա, ծածկել երկրորդ շերտով և մնացած կրեմը քսել տորթի վերևի և կողմերի վրա:

_Նուշի փաթիլները տապակել չոր թավայի մեջ և ցանել տորթի վրա: Ավելի լավ պահելու համար դրանք մի թեթև սեղմեք կրեմի մեջ: Տորթը սառնարանում դնել 4-8 ժամ:

_Մատուցումից առաջ հանել նուշով տորթը սառնարանից: Այն պետք է մնա առնվազն 15-20 րոպե:

Նուշով տորթ

Նուշով տորթ

Աղանդերը ստացվում է չափավոր քաղցր է և շատ ընկուզային: Եվ գլխավորն այն է, որ այն թխվում է առանց ալյուրի: Ուղղակի կատարյալ:

Նուշով տորթը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Տորթ Պլոմբիր

Խնդրում ենք Գնահատեք