Անչափ համեղ, խրթխրթան կեղևով, նուրբ չեբուրեկներ սովորական լավաշով, դուք հաճախ կպատրաստեք, որովհետև դրանք այնքան համեղ և կատարյալ են ստացվում։
Նուրբ չեբուրեկներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կլոր լավաշ 8 հատ
_Աղացած միս 500 գր
_Սոխ 1 հատ
_Լոլիկ 1 հատ
_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ, սխտոր, սամիթ՝ ըստ ճաշակի
_Թթվասեր 2 ճաշի գդալ
_Ձու 1 հատ
Նուրբ չեբուրեկներ. Պատրաստման եղանակը
_Մթերքների նշված ծավալից ստացվում է 8 հատ կարկանդակ։
_Մանր կտրատած սոխը տապակել բուսայուղի մեջ, ավելացնել նախընտրած աղացած միսը և տապակել, մինչև փափկի:
_Տապակման ավարտից մի քանի րոպե առաջ աղ և պղպեղ անել, ավելացնել անուշաբույր կանաչիներ և համեմունքներ, փոքր խորանարդիկներով կտրատած լոլիկ։
_Լավ խառնել և մի քանի րոպե հետո ավելացնել սխտորն ու կանաչիները, խառնել և հանել վառարանից։
_Լավաշը կտրատել:
_Թթվասերը հարել ձվի հետ և այս խառնուրդով քսել լավաշի յուրաքանչյուր շրջանակի եզրով:
_Մի կողմում դնել միջուկը, ծածկել երկրորդ կողմով և եզրերն ամրացնել քսած ձվով և թթվասերով խառնուրդի մասում։
_Շարել բուսայուղ քսած ջեռոցի տապակի վրա, վրան քսել թթվասերով հարած ձուն։
_Թխել 180 աստիճանով մոտ 15-20 րոպե։
Այսպիսի համեղ չեբուրեկները կարող եք տապակել նաև թավայի մեջ, այդ դեպքում կեղևը խրթխրթան է ստացվում։ Միջուկը կարելի է պատրաստել ձեր ցանկությամբ՝ շատ տարբեր։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ծույլ լազանյա լավաշով