Նուրբ ջեռեփուկ. Ի՞նչը կարող է ավելի լավ լինել, քան կրկնակի թխած կարտոֆիլը

Նուրբ ջեռեփուկ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Նուրբ ջեռեփուկ. Ի՞նչը կարող է ավելի լավ լինել, քան կրկնակի թխած կարտոֆիլը

Կարտոֆիլով թթվասերով և պանրով ջեռեփուկը ոչ միայն համեղ ընթրիք է, այլև հիանալի տոնական ուտեստ: Եթե ուտեստից կտորներ են մնում, դրանք կարելի է ուտել 3 օրվա ընթացքում կամ պահել սառնարանում մինչև 3 ամիս:

Նուրբ ջեռեփուկ

Այս ջեռեփուկն իդեալական է սառեցման համար, քանի որ կարագը, թթվասերը և կաթը օգնում են պահպանել կայունությունը:

Կերակուրը նորից տաքացնելու համար դրեք այն միկրոալիքային վառարանում և տաքացրեք 5 րոպե միջին հզորությամբ:

Նուրբ ջեռեփուկ

Նուրբ ջեռեփուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Կարտոֆիլ 6 հատ
  • Աղ 1,5 թեյի գդալ
  • Սև պղպեղ (աղացած) 0.25 թեյի գդալ
  • Կարագ 60 գ
  • Թթվասեր 125 մլ
  • Կանաչ սոխ 5 հատ
  • Չեդեր պանիր 200 գր
  • Խոզապուխտ՝ ըստ ճաշակի

Նուրբ ջեռեփուկ

Նուրբ ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը

  1. Կարտոֆիլը մանրակրկիտ լվանալ և թխել փայլաթիթեղի մեջ, մինչև փափկեն: Պալարները մի փոքր սառեցնել, մեջտեղից կիսել և միջուկը գդալով քերել խորը ամանի մեջ:
  2. Համեմել աղով, պղպեղով, հալված կարագով և 100 գր քերած չեդեր պանրով: Դանդաղ արագությամբ հարել հարիչով:
  3. Լցնել տաքացրած կաթը, կրկին հարել: Ավելացնել թթվասեր և կես փունջ մանր կտրատած կանաչ սոխ, խառնել:
  4. Կարտոֆիլի զանգվածը լցնել բարձր կողմերով յուղած կաղապարի մեջ, ցանել մնացած քերած պանիրը, կտրատած խոզապուխտ ու կանաչ սոխ և ամանը դնել 190 աստիճանով տաքացրած ջեռոցում 15 րոպեով առանց կափարիչի, որպեսզի պանիրը լավ հալվի:

Նուրբ ջեռեփուկ

Նուրբ ջեռեփուկը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Խնդրում ենք Գնահատեք