Նրբաբլիթներ բրնձով և թթվասերային գլազուրով
Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի ունի նրբաբլիթների իր յուրահատուկ բաղադրատոմսը: Արդյունքում, դրանք այնքան շատ են, որ դրանք չեն տեղավորվի ոչ մի խոհարարական գրքում: Այնուամենայնիվ, կա բաղադրատոմս, որի կողքով անցնել չի կարելի: Թթվասերի գլազուրով բրնձով նրբաբլիթները հենց այն են, ինչի համար պետք է կանգնել վառարանի մոտ:
Կարելի է ասել, որ սա տոնական բաղադրատոմս է. Այն նրբագեղ է, յուրաքանչյուր կտոր հալվում է ձեր բերանում:
Նրբաբլիթներ բրնձով և թթվասերային գլազուրով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 240 գ
- Կաթ 480 մլ
- Ձու 3 հատ
- Ջուր 650 մլ
- Աղ 1,5 թեյի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
- Շաքարավազ 6 ճաշի գդալ
- Թթվասեր 200 գ
- Բրինձ 180 գ
- Կարագ 40 գ
Նրբաբլիթներ բրնձով և թթվասերային գլազուրով. Պատրաստման եղանակը
- Սկսենք խմորից: Այս բաղադրատոմսում այն ոչ թե սովորական է, այլ եփովի: Նախ հարել ձվերը մի պտղունց աղով և 2 ճաշի գդալ շաքարով: Դրանից հետո ավելացնել կաթն ու մաղած ալյուրը: Հունցել միատարր խմոր:
- Խմորի մեջ լցնել 250 մլ եռման ջուր, արագ խառնել և թող մնա 30 րոպե: Այդ ընթացքում պատրաստել բրինձը:
- Կարագը հալեցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել 400 մլ ջուր և 2 ճաշի գդալ շաքար: Ավելացնել բրինձը և եփել մինչև փափկելը:
- Վերջում խմորին ավելացնել արևածաղկի ձեթ, խառնել ու սկսել նրբաբլիթները թխել:
- Ավարտելուց հետո բրնձով լցոնը փաթաթել դրանց մեջ և դնել յուղով քսված ջեռոցի տապակի մեջ:
- Թթվասերին խառնել 2 ճաշի գդալ շաքարավազ և առատորեն լցնել նրբաբլիթների վրա:
- Թխել դրանք 180 րոպե ջեռոցում 20 րոպե:
Թխելու ընթացքում շաքարի հետ խառնված թթվասերը վերածվում է փայլուն գլազուրի: Այն բրնձով նրբաբլիթները դարձնում է էլ ավելի նուրբ և գեղեցիկ: Դրանք միշտ կարելի է պատրաստել աղի, բազմազան բանջարեղենով, հավով, սոուսով և համեմունքներով: Եվ շաքարի փոխարեն կարելի է թթվասերին ավելացնել տոմատի մածուկ:
Նրբաբլիթները բրնձով և թթվասերային գլազուրով պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Դասական նրբաբլիթներ