Իրեն հարգող ամեն տանտիրուհի գոնե մեկ անգամ փորձել է պատրաստել Նրբաբլիթներ մսով, որոնք չգիտես ինչու համարվում են ամանորյա շքեղություն: Երևի դրա պատճառն այն է, որ պետք է մի քիչ երկար ժամանակ անցկացնել վառարանի մոտ:
Ինչ-որ մեկը սիրում է բլիթներ ուտել առանց միջուկի, ոմանք, ընդհակառակը, իմաստ չեն տեսնում այս ուտեստի մեջ առանց մսի, ձվի կամ պանրի:
Նրբաբլիթներ մսով պատրաստելու այս մեթոդը դրանք դարձնում է շատ ավելի հագեցնող և համեղ։ Շատերը վստահեցնում են, որ մսային միջուկով փորձելուց հետո չեն կարող այլ կերպ ընկալել նրբաբլիթները։
Նրբաբլիթներ մսով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ կաթ — 1 լիտր
_ կարագ — 50 գ
_ հավի ձու — 5 հատ
_ կանաչ սոխ — 4 ճաշի գդալ
_ ալյուր — 500 գ
_ աղ — 1,5 թեյի գդալ
_ շաքարավազ — 1 ճաշի գդալ
_ բուսական յուղ — 70 մլ
_ սոխ — 1 հատ
_ աղացած միս — 1 կգ
Նրբաբլիթներ մսով. Պատրաստման եղանակը
_ Մաքրել սոխը և կտրատել փոքր խորանարդիկներով։ 20 մլ արևածաղկի յուղով սոխը տապակել մինչև թափանցիկ դառնա, ապա աղացած միսը լցնել տապակի մեջ։
_ Միջուկը 5 րոպե եփել միջին ջերմության վրա։
_ Աղացած մսին կես թեյի գդալ աղ ցանել, լցնել 70 մլ ջուր։ Եփել ուժեղ կրակի վրա, մինչև ջուրը մսից ամբողջությամբ գոլորշիանա։
_ Աղացած միսը տապակելու վերջում լցնել 20 մլ ջուր, խառնել ընդհանուր զանգվածի հետ և անջատել կրակը։
_ Չմոռանաք միջուկն անընդհատ խառնել, հակառակ դեպքում այն կվառվի։
_ Տարայի մեջ կոտրել ձվերը, վրան ավելացնել կաթի ընդհանուր քանակի կեսը, ավելացնել շաքարավազն ու աղը, խառնել մթերքները։
_ Ալյուրի մի մասը լցնել ձվի զանգվածի մեջ, հարել հարիչով։ Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրի երկրորդ մասը՝ մանրամասն խառնելով ձվի զանգվածին:
_ Նրբաբլիթների համար խմորը պատրաստելու վերջում տարայի մեջ լցնել կաթի մնացած մասը և արևածաղկի յուղը։ Խմորը նորից խառնել և թողնել 10 րոպե կափարիչի տակ։
_ 25 գրամ կարագը թավայի մեջ հալեցնում ենք, բլիթները թխում։ Նրբաբլիթը մի կողմից տապակել 30 վայրկյան, իսկ մյուս կողմում՝ 20 վայրկյան, ավելին պետք չէ։
_ Կանաչ սոխը մանր կտրատել, ավելացնել մսի միջուկին։ Նրբաբլիթի կենտրոնում փռել միջուկը, փաթաթել ծրարի նման։
_ Նրբաբլիթները տապակել կարագով երկու կողմից, մինչև թեթև կարմրեն:
Դուք կարող եք շատ նմանատիպ բլիթներ պատրաստել այլ միջուկներով։ Այնուամենայնիվ, միսը համարվում է ամենահագեցնող ու համեղ տարբերակը։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Պատրաստում ենք համեղ ավանդական նրբաբլիթներ