Նրբահամ կարտոֆիլ․ Խոզապուխտով հագեցնող ուտեստ
Բնության գրկում հանգստի գնալիս միշտ մեզ հետ տանում ենք մի քանի կարտոֆիլ և մի կտոր խոզաճարպ: Մինչ շշերի վրա խորովածը պատրաստվում է, ես արծաթափայլ կապոցները գցում եմ ածուխների մեջ: Եվ շուտով մի հրաշալի կողմնակի ճաշատեսակ եմ ստանում մսի հետ: Փայլաթիթեղի մեջ խոզի ճարպով կարտոֆիլը սովորականից շատ ավելի համեղ է: Կարտոֆիլի կտորների միջև ճարպի բարակ շերտը կանխում է բանջարեղենի չորացումը:
Բայց անտառում հանգստանալը հազվադեպ հաճույք է, ուստի կարելի է այս ուտեստը պատրաստել առանց խորովածի: Կարող եք խոզաճարպով կարտոֆիլ պատրաստել սովորական ջեռոցում: Հիմնական գործոնը ճիշտ մթերքների ընտրությունն ու մատչելիությունն է: Պալարները մանրակրկիտ փաթաթեք փայլաթիթեղի մեջ, որպեսզի կանխվի դրանց այրումը և ճարպի արտահոսքը ջեռոցի վրա: Ալյումինե փայլաթիթեղը լավ է պահում ջերմաստիճանը, ուստի կարտոֆիլը երկար ժամանակ տաք կմնա:
Նրբահամ կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կարտոֆիլ 8-10 հատ
- Խոզաճարպ 60 գ
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Նրբահամ կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը
- Լավ լվանալ առողջ կարտոֆիլը և չորացնել թղթե սրբիչներով:
- Կտրատել ճարպը 3-4 մմ հաստությամբ շերտերով: Յուրաքանչյուր կարտոֆիլի համար պատրաստել փայլաթիթեղի կտոր:
- Այն պետք է լինի բավականաչափ մեծ, որպեսզի թերթը կիսով չափ ծալվի և դրա մեջ ամբողջովին փաթաթվի պալարը:
- Կարտոֆիլը մեջտեղից կտրել, համեմել աղով և պղպեղով, մեջտեղի մասում դնել ճարպի մի կտոր և ամուր փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ։
- Լցոնած կարտոֆիլը դնել ջեռոցի տապակի վրա և թխել 200 աստիճանով 45-50 րոպե:
Իհարկե, այն չի կարելի համեմատել կրակի մեջ թխած կարտոֆիլի հետ, բայց համը միևնույն է հաճելի ու զարմանալի է: Բանջարեղենը լավ հագենում է հալված ճարպով `ձեռք բերելով հաճելի ապխտած բույր: Իսկական վայելք է նման կարտոֆիլ ուտելը:
Նրբահամ կարտոֆիլը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տապակած կարտոֆիլ