Ինտերնետում դուք կարող եք գտնել շատ բաղադրատոմսեր Շերտավոր խմորով նրբերշիկ պատրաստելու համար: Կան բազմաթիվ տարբերակներ: Մենք առաջարկում ենք պանրով և շերտավոր խմորով նրբերշիկի բավականին պարզ բաղադրատոմս:
Ուտեստը մատչելի և համեղ է, լրացուցիչ բաղադրիչը ստիպում է պանիրը կարևորել` քանի որ տալիս է այն անսովոր համը, որն անսպասելի է սովորական նրբերշիկների դեպքում:
Կարող եք օգտագործել խանութում գնված պատրաստի շերտավոր խմոր, չնայած, ընդհանուր առմամբ, սահմանափակումներ չկան: Ցանկության դեպքում խմորը կարող եք պատրաստել ինքներդ: Բայց երբ տանտիրուհին քիչ ժամանակ ունի և ցանկանում է արագ որևէ բան պատրաստել` խանութի խմորը գալիս է փրկության:
Շերտավոր խմորով նրբերշիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Նրբերշիկներ (երշիկը նույնպես հարմար է) — 6 հատ
_Կոշտ պանիր — 50 գրամ
_Առանց խմորիչի շերտավոր խմոր 0,5 կգ
_Ձու 1 հատ
_Նրբերշիկների վրա շաղ տալու համար մի քիչ քնջութի սերմեր
Շերտավոր խմորով նրբերշիկ. Խոհարարության գործընթաց.
_Սկզբի համար պետք է մաքրել նրբերշիկի փաթեթավորումը, ապա յուրաքանչյուրը կտրել չորս մասի:
_Դրանից հետո պատրաստել պանիրը. Կտրեք այն երկար շերտով: Պանրի յուրաքանչյուր կտորի երկարությունը պետք է հավասար լինի նրբերշիկի երկարությանը:
_Այժմ անցնում ենք շերտավոր խմորին: Գրտնակել այն, ապա կտրել շերտերով: Մեկ շերտը պետք է լինի մոտավորապես չորսից հինգ սանտիմետր լայնության և տասնհինգ, քսան սանտիմետր երկարությամբ:
_Շերտավոր խմորի շերտի վրա դնել երշիկի և պանրի շերտերը: Խմորի ժապավենը փաթաթել այնպես, ասես «կապում եք» երշիկը պանրին, ծածկելով լցոնը խմորով:
_Խմորով «փաթաթված» գլանակների վրա պետք է քսել հարած ձու և շաղ տալ քնջութի սերմերով:
_Դրանից հետո նրբերշիկով և պանրով գլանակները շարել տապակի վրա՝ թողնելով յուրաքանչյուրի միջև երկու-երեք սանտիմետր հեռավորություն:
_Ջեռոցը նախապես տաքացնել, թխել 180 °C ջերմաստիճանում քսան րոպե:
Շերտավոր խմորով նրբերշիկները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ
Արագ նախաճաշի համար կարող եք դիմել այս բաղադրատոմսին`