Շերտավոր խմորով ուտեստ. Շատ ընտիր և հյութեղ, պարզապես աննկարագրելի համեղ ուտեստ է: Գոնե մեկ անգամ պատրաստեք, և այն ընդմիշտ կդառնա ձեր սիրած բաղադրատոմսերից մեկը: Անպայման փորձեք, դա բոլորին դուր կգա:
Содержание
Շերտավոր խմորով ուտեստ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Խմոր
- Ձու
- Սեղանի աղ
- Պղպեղ
- Բուսական կամ ձիթապտղի յուղ 60 մլ
- Չոր խմորիչ 5 գ
- Շաքար
- Փխրեցուցիչ 8 գ
- Ջուր 220 մլ
- Ցորենի ալյուր 300-350 գ
- Չոր կանաչիներ
Լրացում
- Աղացած միս 250 գ
- Աղ, պղպեղ, քրքում, պղպեղ
- Բուսական յուղ տապակման համար
- 1 սոխ
- Կանաչ պղպեղ 1 հատ
- Համեմ
Վարունգով աղցան
- Վարունգ 2 հատ
- Կիտրոն 1 հատ
- Սառը ջուր 1 բաժակ
- Նարնջագույն 3 հատ
- Շաքար՝ ըստ ճաշակի
Շերտավոր խմորով ուտեստ. Պատրաստման եղանակը
- Սկզբի համար սոխը և կանաչ պղպեղը կտրատել խորանարդիկներով, լցնել բուսայուղով թավայի մեջ և տապակել:
- Դրա մեջ ավելացնել աղացած միսը, աղը, պղպեղը, պապրիկան, տապակել, վերջում ավելացնել համեմը, թարմ կանաչիները, տապակել մինչև քնքուշ:
- Ձվերը քշեք առանձին ամանի մեջ, աղ և պղպեղ, ավելացրեք շաքարավազ, լցրեք բուսական յուղ և ջուր, ավելացրեք համեմ և մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ:
- Վերջում ավելացնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և հունցել խմորը: Թողնել այն սննդային թաղանթի տակ, որպեսզի մի քիչ մնա:
- Այժմ թավան յուղել բուսական յուղով, վրան դնել մի փոքր օղակաձև ձևաման, խմոր լցնել մեջը, վրան՝ լցոնումը կրկին ծածկել խմորի շերտով:
- Տապակել երկու կողմերից մինչեւ ոսկե դարչնագույնը:
- Մատուցելու համար պատրաստել վարունգի աղցան: Դրա համար քերել կիտրոնի կեղևի քերուկը, թարմ վարունգը և լցնել կիտրոնի հյութը:
Շերտավոր խմորով ուտեստը պատրաստ է: Անսովոր ու շատ յուրօրինակ ուտեստ, որը կհիշվի իր յուրահատուկ համով ու բույրով: Իրական գտածո ցանկացած տնային տնտեսուհու համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ նախաճաշի արագ տարբերակ