Վերցնում եմ կարտոֆիլ և պատրաստում եմ համեղ շերտավոր կարկանդակներ։ Պարզ և արագ բաղադրատոմս:
Շերտավոր կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
— Տաք ջուր 300 մլ
— Աղ 1 թեյի գդալ
— Ալյուր 500 գր
Շերտերին յուղելու համար
— Կարագ 150 գր
— Բուսական յուղ 50 մլ
Համեղ միջուկներից մեկը
— Խաշած կարտոֆիլ 2 հատ
— Սոխ 2 հատ
— Ցանկացած միս 250 գր
— Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
— Բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
Շերտավոր կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_Տաք ջուրը լցնել տարայի մեջ և ավելացնել աղը, ալյուրը և խառնել բաղադրիչները, մինչև ստացվի առաձգական խմոր։
_Մոտ 5 րոպե հունցել, ստացված զանգվածը ծածկել թաղանթով և թողնել մի քիչ, 10 րոպեն բավական կլինի։
_Առանձին ամանի մեջ խառնել կարագն ու բուսական յուղը, այս խառնուրդը պետք է վրձինով քսել խմորի շերտերին:
_Խմորը բաժանել 3 հավասար մասերի և գրտնակել միջին հաստությամբ։
_Մի շերտը յուղել և վրան դնել հաջորդը, հետո մյուսը։
_Խմորըի շերտերն իրար հետ փաթաթել ռուլետաձև և մի փոքր ոլորել:
_Հարմարության համար կարելի է խխունջ ձևավորել։
_Դնել սառնարանում 15 րոպե։
_Որպես կարկանդակի միջուկ կարող եք օգտագործել բացարձակապես ցանկացած մթերք:
_Բոլոր բաղադրիչները մանր կտրատել և խառնել։ Միջուկին ավելացնել համեմունքներ և երկու ճաշի գդալ բուսական յուղ։
_Խմորը կտորներով կտրել և գրտնակել։ Յուրաքանչյուր խմորի շերտի վրա դնել մոտ մեկուկես ճաշի գդալ միջուկ։
_Փաթաթել՝ խմորին տալով ցանկալի ձև։
_Ցանել քնջութի սերմերով, նախապես խմորին քսել ջուր։
_Պատրաստի կարկանդակը դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, թխել մինչև ոսկեգույն դառնալը։
Այսպիսով ստացվում են ամենահամեղ փքուն կարկանդակները։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարկանդակ ջեռոցում