Շոգեխաշած բանջարեղեն սնկով. Ախորժելի, հյութեղ ու գունեղ ուտեստ
Ախորժելի ուտեստ, որի համար օգտագործում ենք առողջ պատրաստման լավագույն մեթոդը. Մանր կտրատել, լցնել իրար վրա և շոգեխաշել բոլոր բանջարեղենները: Մթերքը եփվում է սեփական հյութի մեջ, գրեթե առանց հեղուկ ավելացնելու: Եվ այդ պատճառով համը զարմանալի է:
Содержание
Շոգեխաշած բանջարեղեն սնկով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- 600-650 գ կարտոֆիլ
- 2 գազար
- 250 գ դդմիկ
- 250 գ սմբուկ
- 300 գ շամպինիոն (այլ սունկ)
- 150 գ կանաչ լոբի
- 120-140 գ քաղցր պղպեղ (կարելի է սառեցված)
- ձեր նախընտրած կանաչիները
- 30-40 գ կարագ
- աղ, աղացած պղպեղ
- դափնու տերև` ըստ ցանկության
Շոգեխաշած բանջարեղեն սնկով. Պատրաստման եղանակը
- Մաքրել և բավական խոշոր կտրատել կարտոֆիլն ու գազարը: Լցնել շոգեխաշելու կաթսայի մեջ: Համեմել պղպեղով, աղով: Մենք այսօր պատրաստում ենք առանց սոխի, եթե առանց դրա չեք պատկերացնում՝ սոխ ավելացրեք:
- Լվացված, չորացրած սմբուկն ու դդմիկը կտրատեք խորանարդիկներով: Սրանք նույնպես լցնել կաթսայի մեջ:
- Այս ամենի վրա լցնել — կտրտած սունկը: Բանջարեղենը և շամպինիոնը համեմեք, մի փոքր ջուր լցնել՝ ոչ ավելի, քան մեկ կամ կես բաժակ, հասցնել եռման:
- Կափարիչը փակել, շոգեխաշել թույլ կրակի վրա, 15-16 րոպե: Ավելացնել բուլղարական պղպեղի և կանաչ լոբու շերտեր:
- Շոգեխաշել ևս 7-9 րոպե, դնել մի կտոր կարագ և կտրատած կանաչիները, փակել և անջատել:
Սա այն ուտեստն է, որ տեղին և առողջարար է թե ամռանը, թե հատկապես ձմռանը, երբ մենք ավելի շատ ենք ուտում ծանր մսամթերք:
Շոգեխաշած բանջարեղեն սնկով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Լցոնած սմբուկ