Շոգեխաշած թթու կաղամբը մսով. Համեղ ու հագեցնող, թեթև ուտեստ
Այս տարի մեր թթու կաղամբը դարձել է ռազմավարական պահուստ. Այնքան շատ ենք պատրաստել, որ բանկաների վերջը չի երևում: Իհարկե, ձանձրալի է այն հենց այդպես ուտելը, կաղամբով ապուրից հոգնել ենք, իսկ վինեգրետին կողմը նայել անգամ չենք ցանկանում: Այսպիսով, պետք է մտածել, թե ինչ պատրաստել թթու կաղամբից:
Ես հարցրեցի գործընկերներիս, հարեւաններիս, ընկերուհիներիս և գտա հագեցնող, համեղ և անուշաբույր ուտեստի կատարյալ բաղադրատոմսը: Այս ուտեստը չի ձանձրացնում, եթե պարբերաբար փոփոխում եք բաղադրիչները: Հիմնականը պատրաստման տեխնոլոգիան է:
Շոգեխաշած թթու կաղամբը մսով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Խոզի միս 500 գ
- Կաղամբի կաղամբ 500 գ
- Սոխ 170 գ
- Սխտոր 3 պճեղ
- Չաման 1 թեյի գդալ
- Տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ
- Դափնու տերև 2 հատ
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
- Արևածաղկի ձեթ` ըստ ճաշակի
Շոգեխաշած թթու կաղամբը մսով. Պատրաստման եղանակը
- Կտրել խոզի միսը փոքր կտորներով: Կաթսայի մեջ տաքացնել բուսական յուղը և միսը տապակել մինչև կարմրի: Թեթևակի համեմել աղով և պղպեղով:
- Կտրել սոխը և սխտորը, բաղադրիչներն ավելացնել մսին, խառնել և տապակել ևս 2 րոպե:
- Ավելացնել թթու կաղամբն ու չամանը, լավ հարել ու եփել ևս մի քանի րոպե:
- Այժմ կրկին աղ ու պղպեղ անել, ապա ավելացնել տոմատի մածուկը և տապակել բաղադրիչները, երբեմն խառնելով, ևս մի քանի րոպե:
- Տաք ջուր ավելացնել այնքան, որ ամբողջ բաղադրությունը ծածկվի և դափնու տերևները գցել մեջը: Կրակը դնել ամենացածր մակարդակի վրա, ծածկել կաթսան և շոգեխաշել 40 րոպե:
Շոգեխաշած թթու կաղամբը մսով պատրաստ է: Եթե ձեզ դուր չի գալիս խոզի միսը, փոխարինեք այն մեկ այլ մսով: Այս բաղադրիչը կարելի է ընդհանրապես հեռացնել `բանջարեղենով համեղ կողմնակի ճաշատեսակ պատրաստելու համար: Կարտոֆիլը կամ լոբին կարող են օգնել ուտեստը ավելի հագեցնող դարձնել:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կաղամբով աղցան